Мирні ініціативи «Розумної Сили» підтримали в ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мирні ініціативи «Розумної Сили» підтримали в ЄС

Мирні ініціативи «Розумної Сили» підтримали в ЄС
Джерело:  golos.ua

Делегація партії «Розумна Сила» на чолі з головою Олександром Соловйовим провела зустріч в Бундестазі з депутатами парламенту Німеччини, членами Європарламенту. Євродепутати підтримали партію і пообіцяли винести питання мирних ініціатив «Розумною Сили» на засіданні ПАРЄ. Про це повідомляється на офіційному сайті політичної партії «Розумна Сила», передає ONLINE.UA з посиланням на ІА «ГолосUA».

Представники «Розумної Сили» розповіли європейським партнерам про мирній ініціативі партії, візит до Луганська і підписання Народної декларації про світ. Депутати Бундестагу висловили свою підтримку намірам партії домогтися припинення військових дій на Донбасі.

Керівники партії «Розумна Сила» в Берліні в офісі партії Die Linke озвучують мирні ініціативи

«Ми є єдиною партією в Україні, яка здійснила поїздку на непідконтрольні території Донбасу і відкрито виступила там з мирними намірами, зустрілася з українськими громадянами, - сказав Олександр Соловйов, лідер «Розумної Сили».

Політики показали європейським парламентаріям відео нападу на конференцію партії в Києві в будівлі ТПП України, а також жорстокого побиття Олександра Савченко, заступника голови партії.

Керівники «Розумної Сили» в Бундестазі, в крилі партії Die Linke

«Нам в цілому відома ситуація в Україні і ми готові надати всесвітню підтримку тим, хто виступає за мир і проти ескалації конфлікту», - заявив депутат Бундестагу і член ПАРЄ Андрій Гунько.

Про свою повну підтримку миролюбних сил в Україні також заявила депутат Бундестагу Хайке Хензель.

Лідер партії «Розумна Сила» Олександр Соловйов з депутатом Бундестагу Хайке Хензель

В рамках зустрічі сторони домовилися про взаємний обмін інформацією, моніторингу фактів репресій проти українських політиків і активістів, які відстоюють мир. Депутати Бундестагу висловили готовність виступати з заявами в разі такого тиску і запросили представників «Розумної Сили» озвучити свою позицію в ПАРЄ. Питання про напади та інших формах тиску на партію євродепутати будуть ставити перед федеральним урядом Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?