Місія ООН виступила з жорсткою заявою через сайт Миротворець
Категорія
Світ
Дата публікації

Місія ООН виступила з жорсткою заявою через сайт Миротворець

Місія ООН виступила з жорсткою заявою через сайт Миротворець

Організація Об'єднаних націй закликала Верховну Раду ініціювати блокування скандально відомого сайту "Миротворець". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УН".

За словами Бенджаміна Моро - заступника керівника моніторингової місії ООН, проєкт порушує міжнародне законодавство. Він виступив на засіданні комітету Ради з питань свободи слова.

"Я знову і знову нагадую один дуже відомий вам момент - це сайт "Миротворець". Як ви знаєте, сайт має особисті дані осіб, включаючи журналістів, що порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті, чиї дані розміщені на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти і зрадники. Відкриття їх даних, у свою чергу, становить небезпеку для таких осіб", - вважає Моро.

Представник місії додав, що людина, засуджена через участь у війні проти України, знайшла свою смерть у під'їзді будинку саме через публікацію даних у "Миротворці". Також сайт містить інформацію про журналістів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше до бази "Миротворця"внесли українського співака Олега Винника. Той відзначився участю у російському проєкті "Всеммир", до якого традиційно приєднуються зірки, що підтримали вторгнення РФ в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?