Місто ізюм на Харківщині переживає гуманітарну катастрофу
Категорія
Україна
Дата публікації

Місто ізюм на Харківщині переживає гуманітарну катастрофу

Місто ізюм на Харківщині переживає гуманітарну катастрофу
Джерело:  online.ua

Влада міста Ізюм на Харківщині повідомила про гуманітарну катастрофу, та критичну ситуацію, яка схожа на ту, що склалась в Маріуполі.

Джерело: Facebook-сторінка заступника міського голови Володимира Мацокіна

Місто Ізюм потерпає від дій окупантів 

Мацокін зазначив, що у місті не має води, електроенергії, тепла, продуктів та медикаментів. Жителі потребують негайного гуманітарного коридору та евакуації.

Місто Ізюм два тижні в облозі. Без води, без світла, тепла, їжі , ліків, зв’язку. Ситуація нічим не краща від Маріуполя. Отримуємо інформацію, що ті, хто вціліли під обстрілами помирають від хвороб і відсутності ліків. Померлих нікому ховати. Медична допомога не надається. Підвезти гуманітарну допомогу, яка є в достатній кількості, немає змоги. Вивезти людей немає змоги. Ворог підступно обстрілює дорогу до Слов’янська, а дорога з Харкова контролюється окупантом. Ізюмчани на межі. Мости зірвані, місто розрізано навпіл. Сполучення ніякого! - повідомив Мацокін.

За його словами, місто негайно потребує гуманітарних коридорів з боку Харкова і з боку Слов’янська, а також зелених коридорів для евакуації населення.

На думку радника керівника Офісу президента України Олексія Арестовича, російські окупаційні війська будуть збільшувати кількість обстрілів крилатими ракетами по об''єктах військової та цивільної інфраструктури та житлових масивах.

Дуже потужний запас ракет у них залишається. Вони будуть бити по нас до кінця конфлікту, і це може збільшуватись. До цього треба бути готовими. Ще по містах будуть бити, по Києву. Коли не вдається на суші та в повітрі, будуть намагатись ракетні удари влаштовувати, - заявив Арестович.

За його словами, Кремль задіяв у війні проти України 90% свого військового потенціалу, третина якого вже була знищена українськими військовими.

Є певні резерви, до 10 батальйонно-тактичних груп. Але на такому розмаху бойових дій можна не хвилюватися взагалі. Нових взяти немає де. Щось вони можуть "нашкрябати", десь 10 тис., але якщо вони втрачають по кількасот, тисяч на добу, то на 10 діб їх вистачить, - зазначив представник Офісу президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?