Містом на українському Донбасі керують сепаратисти: з'явилися подробиці та відео
Категорія
Події
Дата публікації

Містом на українському Донбасі керують сепаратисти: з'явилися подробиці та відео

Містом на українському Донбасі керують сепаратисти: з'явилися подробиці та відео

Журналісти з'ясували, що мер міста Рубіжне в Луганській області Сергій Хортів підтримує бойовиків ЛНР і виступає за Росію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Родіона Шовкошитнього.
"Це Хортів Сергій. Мер славного міста Рубіжного. Представник від "Опозиційного блоку". Сепаратист. Голосував 6 березня 2014 року за право закликати російські війська в Україну для захисту Донбасу від київської хунти. Брав участь в блокуванні української техніки 22 травня 2014 в Рубіжному, коли бойовики з-за спин мирних жителів розстріляли солдатів ЗСУ, в результаті чого загинули кілька бійців з Житомира. До сих пір підтримує ЛНР і виступає за Росію. Хортів стверджує, що його "дах" - нардепи "регіонали" Бойко і Йоффе, тому йому все можна, тим більше зараз Йоффе поставив його головою окружної виборчої комісії та хоче зробити своєю довіреною особою", - написав він.
На сайті "миротворця" розміщений профіль Хортіва.


"А ось його помічник. Знайомтеся. Муріга Денис Володимирович, позивний "Шрек", житель Криму з міста Алушти, боєць "Айдара" (група "Рубіж". Того самого, якого нещодавно заарештували, а потім вигризали з боями народні обранці. того самого, хто прислуговував "регіоналам" у захопленні телевежі. того самого, хто більше зганьбив ім'я батальйону", - пише журналіст.
Він також опублікував відео, на якому "Шрек" загрожує співробітникам СБУ, "Фантом", ДПСУ, коли ті відмовилися його пропустити в Лисичанськ з контрабандою.
Увага! На відео присутня нецензурна лексика!


"За 8 місяців, вже в Верхньоторецькому, наша ЗМК затримала його на провезення контрабанди в сіру зону. 44 мішка з речами і взуттям з ринку «Барабашово». Розвантажувати вони вже в сірій зоні, за нашим нулем. Там і були знайдені".


"Далі був екшн. Вони намагалися втекти, і їм не дали. Перекрили одному дорогу. Шрек став вести себе як на відео з Лисичанська. Спочатку. Далі більше. Він викликав підмогу. З Новгородського приїхав взвод і наставив на нас зброю. Сам Шрек витягнув чеку з РПГ і наставив його на командира групи полковника СБУ. Інший співробітник відразу ж схопив його ззаду за шию і приставив до скроні пістолет. Айдарівець опустив РПГ під ноги й почав кричати, що зараз вб'є обох. Потім градус трохи впав. Альфа приїхала. Всіх перетягнули на блок-пост для оформлення. Шрек ходив з гранатою в кишені. Свого комбата він послав. Нікого не слухав. Після цього він опинився в СІЗО Бахмута. Кожен раз суд продовжував йому арешт без права застави. Там він сидів 6 місяців після чого я втратив його з поля зору", - розповів Шовкошитний.
Раніше повідомлялося, що  студент Києво-Могилянської академії Станіслав Сергієнко, який був одним з "метальників торта" в обличчя заступника міністра фінансів Сергія Марченка в знак протесту проти зміни системи виплати студентських стипендій, виявився фанатом "руського миру".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?