Місцева влада отримала інструмент для боротьби з незаконними будівництвами - Кудрявцев
Категорія
Україна
Дата публікації

Місцева влада отримала інструмент для боротьби з незаконними будівництвами - Кудрявцев

Місцева влада отримала інструмент для боротьби з незаконними будівництвами - Кудрявцев
Джерело:  online.ua

З 10 червня громади, які мають повноваження держархбудконтролю, повинні перейти на новий формат роботи відповідно до Закону 1817-VIII і розпочати разом з Держархбудінспекцією посилену боротьбу з незаконним будівництвом.

Про це під час круглого столу з мерами міст повідомив голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев, повідомляється  на сайті відомства.

За його словами, потрібно переводити роботу фахівців, що відповідають за видачу дозвільних документів на якісно новий рівень.

"Якщо при реєстрації декларації відповідальність за достовірність даних ніс замовник, то при видачі дозволу, відповідальною перед суспільством і громадянами за законність будівництва та відповідність державним будівельним нормам стає інспекція. А саме посадова особа, яка видала відповідний дозвіл на будівництво", - заявив Кудрявцев.

Фахівці органів держархбудконтролю, зазначив він, повинні бездоганно знати законодавчу базу, а також поглиблено розглядати проектну документацію і всі матеріали, які подаються.

Разом з тим, зростає необхідність постійно підвищувати професійний рівень працівників міських інспекцій, тому Кудрявцев запропонував провести в кінці травня спеціалізований методичний семінар для фахівців, що відповідають за видачу дозвільних документів.

Як наголошується у повідомленні, круглий стіл «Практичні результати децентралізації у сфері містобудування» проведено з метою надання практичної та методологічної допомоги новоствореним органам держархбудконтролю в реалізації делегованих їм повноважень, а також задля обговорення та визначення шляхів вирішення проблемних питань, які виникають під час виконання нових містобудівних функцій. Участь у заході взяли міські голови обласних центрів, а також населених пунктів, які отримали повноваження держархбудконтролю, керівники органів держархбудконтролю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?