"Міць Росії" спокійно прославляють прямо в центрі Києва: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

"Міць Росії" спокійно прославляють прямо в центрі Києва: з'явилися фото і відео

"Міць Росії" спокійно прославляють прямо в центрі Києва: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У Києво-Печерській Лаврі, яка належить Українській православній церкві Московського патріархату, прославляють "міць Росії".
Про це український капелан Микола Мединський (Залізняк) розповів у відеоблозі на ONLINE.UA.
Читайте також: У самому центрі Києва безкарно славлять солдат Путіна: опубліковані фото
"Буквально недавно, вчора, я навідався в один з магазинів Києво-Печерської лаври, де мені в очі кинулася книга. Це книга авторства Молоткова - "Православ'я і соціалізм в XXI столітті". На перший погляд, може така література продаватися в церковній крамниці в цілому? Що таке соціалізм, який наслідок його для людства і внутрішній стрижень його ідеології в цілому?", - запитав священик.



"Для початку ознайомимося коротко, для якого кола читачів ця книга призначена. А вона, як каже автор, "повинна стати підставою майбутнього відродження духовної величі і державної міці Росії". І ця книга продається в Києві під час війни з Росією. Що насправді має на увазі цей московський православний богослов, пан Молотков? Що він говорить про ідеологію російського комунізму, російського православ'я і російського націоналізму?", - продовжив він.
"В результаті реальний сектор патріотизму, - наводиться уривок з книги. - Як вихідна підстава національного відродження, набуває цілком виразні ідеологічні обриси. Комунізм, православ'я, націоналізм. Незважаючи на гадану суперечливість, і навіть деякий антагонізм, ця патріотична тріада має цілком читану внутрішню логіку".

Читайте також: Мережу обурили атрибути "русского міра" на Майдані: з'явилося фото
"Комуністичний патріотизм є живим спадкоємцем недавньої радянської цивілізації. Православний патріотизм відображає саму історичну Росію в її духовному метафізичному вимірі". І "націоналістичний патріотизм є усвідомлення і прояв інстинкту самозбереження нації в умовах гострої історичної кризи".
Також автор робить резюме: "Тобто за кожним із цих проявів патріотизму стоїть своя історична і духовно-моральна істина, що робить його повноправним суб'єктом національного відродження. І це є перша передумова до прояву образу майбутньої Росії".
"Так чи варто нам дивуватися, що "русскій мір", саме таке його обличчя - це ніби триголовий дракон, це якась нісенітниця, де в одне намагаються поєднати, вірніше об'єднують, православ'я як віру в Бога, комунізм як войовничу атеїстичну ідеологію і російський націоналізм, який фактично є нацизмом і шовінізмом. Саме цей триколірний, триголовий змій, дракон, він осів тут, на наших київських горах, окупувавши українську святиню - Києво-Печерську лавру", - резюмує Микола Мединський.



Повний текст блога читайте на ONLINE.UA: "Русский мир" в Киеве: в украинской святыне прославляют социализм и Россию.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?