Миттєві штрафи до 255 гривень. Як будуть штрафувати українців за відсутність маски
Категорія
Україна
Дата публікації

Миттєві штрафи до 255 гривень. Як будуть штрафувати українців за відсутність маски

Миттєві штрафи до 255 гривень. Як будуть штрафувати українців за відсутність маски
Джерело:  online.ua

Верховна Рада прийняла закон, яким ввела нові штрафи за відсутність маски. Українців правоохоронці штрафуватимуть прямо на місці, без звернення до суду. При цьому за новими правилами людей не будуть штрафувати за відсутність маски на вулиці. Також штрафи не поширяться на неповнолітніх громадян України. Де потрібно носити маску, щоб не отримати штраф, пояснив українцям міністр юстиції Денис Малюська, передає ONLINE.UA з посиланням на сторінку чиновника в соцмережі.

"6 листопада Верховна Рада України прийняла Закон, яким встановлюються штрафи за відсутність маски в громадських місцях і транспорті в розмірі від 170 до 255 гривень. Застосування такого штрафу буде швидким - його будуть накладати поліцейські, представники санітарно-епідеміологічної служби або органів місцевого самоврядування відразу ж на місці. Штрафи не будуть застосовуватися до неповнолітніх, а також за відсутність маски на вулиці ", - пояснив Малюська.

Як відомо, за законопроект №3891 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосували 262 народних депутата. Згідно з документом, штраф за відсутність масок буде від 170 до 255 гривень, а протокол складатимуть відразу на місці. Штраф може бути накладено, навіть якщо маска або респіратор не закривають ніс і рот належним чином.

Важливо нагадати, що 3 листопада Рада прийняла в першому читанні законопроект №3890 про штрафи для юридичних осіб, які пускають людей без масок в приміщення. Йдеться про штрафи в 3 400 - 5 100 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 8 листопада в Україні зафіксували 9397 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 460 331 осіб, з них 8450 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській, Запорізькій, Київській, Житомирській областях та в Києві. Глава МОЗ Максим Степанов тим часом попереджає українців, що якщо динаміка стрімкого зростання числа хворих збережеться, то до 1 грудня в Україні може виникнути медичний колапс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?