Між кораблями США і Ірану стався інцидент зі стріляниною: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Між кораблями США і Ірану стався інцидент зі стріляниною: з'явилися подробиці

Між кораблями США і Ірану стався інцидент зі стріляниною: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

В Ормузькій протоці - стратегічно важливій протоці в районі Перської затоки, північне узбережжя якої належить Ірану, а південне - Об'єднаним Арабським Еміратам та напіванклаву Оману, американський есмінець стріляв в іранські катери.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».


Відповідну інформацію підтвердили в Міністерстві оборони США.


У неділю, 8 січня, чотири швидкісні штурмові катери Ірану на великій швидкості наближалися до ракетного есмінця ВМС США Mahan, який перебував в міжнародних водах.


Читайте також:  Скандал із захопленим безпілотником США: Трамп зробив Китаю несподівану пропозицію


З американського корабля у відповідь дали попереджувальні сигнали з ракетниці, також вертоліт з корабля скинув у воду попереджувальний сигнал, відзначили в Пентагоні.


Згідно з повідомленням, катери Корпусу вартових Ісламської революції Ірану наблизилися до американського есмінця на відстань 800 метрів.


Видання також зазначає, що інцидент стався менш ніж за два тижні перед тим, як пост президента США займе 20 січня Дональд Трамп.


Під час своєї передвиборної кампанії у вересні Трамп заявив, що при ньому кожен іранський корабель, який створить загрозу американському, буде "стертий з поверхні води".


Як повідомляв ONLINE.UA,  15 грудня в Південно-Китайському морі військовослужбовці Китаю здійснили захоплення автономного підводного апарата США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?