Між Росією і країнами НАТО відбулися нові військові інциденти: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Росією і країнами НАТО відбулися нові військові інциденти: опубліковані фото

Між Росією і країнами НАТО відбулися нові військові інциденти: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У Британії заявили про перехоплення російських літаків, які летіли з вимкненими передавачами над Балтійським морем, в Польщі прокоментували інцідент.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони Британії та польські ЗМІ.
Британські винищувачі, які менше трьох тижнів виконують місію з патрулювання повітряного простору над Балтикою, піднялися з естонської бази Емарі для перехоплення трьох військових літаків РФ.
Три літаки - Ан-26, Ан-12 та Іл-76 - були перехоплені, оскільки летіли з вимкненими передавачами і не реагували на звернення британських пілотів.




"Це ще один приклад, яким важливим є внесок Британії в місію повітряної поліції над Балтикою. Ми змогли чітко відповісти на цей акт російської агресії - демонстрацією нашої прихильності колективній безпеці НАТО", - сказав міністр оборони Британії Майкл Феллон.



Також, як повідомляє телеканал TVP, міністр оборони Польщі Антоній Мацаревіч розповів про вторгнення російських безпілотників в його країну.
«Інциденти відбувалися на кордоні Польщі з Калінінградською областю Росії. На щастя, ми зміцнили кордон настільки, що за останні 2,5-3 місяці це були поодинокі випадки», - сказав міністр, коментуючи повідомлення про перехоплення російських військових літаків над Балтійським морем.
Нагадаємо, військовослужбовці НАТО розпочали навчання в Естонії, біля кордону з Росією, після того, як генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про необхідність реагування на провокації РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?