Між США і Росією відбувся небезпечний військовий інцидент
Категорія
Світ
Дата публікації

Між США і Росією відбувся небезпечний військовий інцидент

Між США і Росією відбувся небезпечний військовий інцидент
Джерело:  online.ua

Російський літак Су-27 здійснив маневр вищого пілотажу навколо американського військового літака RC-135 над Балтійським морем.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Газета.ру, яка цитує CNN.
Американський літак-розвідник перебував у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.
Відзначається, що Су-27 пролетів в межах 100 футів (30,48 м) від літака США, а потім, зробивши фігуру пілотажу, опинився з іншого боку американського борту.
Джерело назвавло подібний маневр дуже небезпечним. За його словами, американська сторона може висловити стурбованість з цього приводу російським колегам.
СNN також зазначає, що це другий подібний випадок за участю російських літаків цього місяця.
Нагадаємо, 14 квітня російський літак, виконуючи перехоплення американського RC-135, пролетів на відстані 50 футів (15 м) від його крила, також зробивши «бочку».
Держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові висловив протест російському колезі Сергію Лаврову у зв'язку з прольотом бомбардувальника Су-24 над американським есмінцем в Балтійському морі.
Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що президент Росії Володимир Путін бачить в НАТО, Євросоюзі і трансатлантичній єдності загрозу російській владі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?