"Між Україною та РФ назріває новий конфлікт": в Чехії зробили тривожний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"Між Україною та РФ назріває новий конфлікт": в Чехії зробили тривожний прогноз

"Між Україною та РФ назріває новий конфлікт": в Чехії зробили тривожний прогноз

Посол Чехії з особливих доручень у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка заявив, що між Україною та Російською Федерацією назріває новий конфлікт щодо транзиту газу, який може розгорнутися у 2020 році. Він не піде на користь жодній з країн, а лише завдасть шкоди і Києву, і Москві, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Своб ода".

Як відомо, уже цього року закінчується угода про транзит російського газу в Європу через територію України, яка була підписана у 2009 році "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Ми переконані, що так само, як у 2009 році, так і зараз, Росія та Україна наближаються до якогось нового конфлікту щодо транзиту газу через територію України напередодні 2020 року", – зауважив дипломат.

На його думку, зараз і Росія, і Україна впевнені, що зможуть вибороти для себе кращі умови.

"Думаю, що обидві помиляються. Якщо буде новий конфлікт між Україною і Росією в 2020-му, обидві країни програють. Але нас це вже не буде стосуватися", – наголосив Бартушка.

Також посол підкреслив, що Чехія виступає за те, щоби був збережений транзит російського газу через Україну та Польщу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна до 2025 року має шанс стати газовою державою, яка задовольняє власні потреби і експортує.  Він також додав, що Німеччина може вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з іще одного джерела.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?