Міжнародні експерти вразили новим прогнозом про Україну - до чого готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міжнародні експерти вразили новим прогнозом про Україну - до чого готуватися

Міжнародні експерти вразили новим прогнозом про Україну - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings оновили оцінку української економіки. Вони зауважили, довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті знаходиться на рівні "B" - зі стабільним прогнозом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву організації.

За оприлюдненими даними, Україні вдалося знизити рівень шоку від епідемії COVID-19.

"Рейтинги України відображають її макроекономічну політику, що заслуговує довіри, яка дозволила знизити інфляцію і звузити бюджетний дефіцит до викликаного коронавірусом шоку, а також історію міжнародної підтримки", - говориться у висновках.

Одночасно з цим в Україні зафіксували низьку зовнішню ліквідність за високих потреб у фінансуванні та слабкі показники корпоративного управління.

"Шок через коронавірус, принаймні тимчасово, повернув назад поліпшення, досягнуті Україною за останні роки в плані зниження боргового тягаря, нормалізації перспектив зростання після геополітичної та економічної кризи 2014-2015 років...", - пояснили в агентстві.

Експерти стверджують, Київ задовольнив до 68% потреб у фіскальному фінансуванні на 2020 рік, сума сягає 23,5 мільярда доларів США. Цьогоріч Україна може отримати ще один транш МВФ відповідно програмі stand by на 0,7 мільярда й перший транш нової позики макрофінансової допомоги Євросоюзу. Це дозволить задовольнити потреби, що лишаються.

У Flitch прогнозують, міжнародні резерви країни наприкінці 2020 року сягнуть 27,4 мільярда доларів, станом на початку вересня вони становили 29 мільярдів.

Інфляція до кінця року прогнозується на рівні 5%, наступного року складатиме 5,3%, а у 2022-му вже 5,7%.

Скорочення української економіки сягне 6,5%, а от зростання наступного року відбудеться на рівні 3,8%. У 2022 році показник становитиме 3,5%.

"Однак ризики погіршення наших прогнозів зберігаються, з огляду на невизначеність щодо масштабів і тривалості спалаху коронавірусу", - додали в агентстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національний банк розраховує, що місія МВФ вже найближчим часом прибуде в Україну. Окрім того, зазначається, що кошти від фонду мали б надійти до кінця поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?