Міжнародні спостерігачі виступили з першою оцінкою виборів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Міжнародні спостерігачі виступили з першою оцінкою виборів в Україні

Міжнародні спостерігачі виступили з першою оцінкою виборів в Україні
Джерело:  online.ua

Міжнародні спостерігачі високо оцінили заходи із безпеки на місцевих виборах в Україні 26 жовтня, наголосили у Міністерстві внутрішніх справ. Організації визнали голосування безпечним, підкреслив заступник міністра Антон Геращенко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС.

За його словами, руку до такого перебігу голосування доклали й правоохоронні органи.

"Вибори визнаються громадськими організаціями та міжнародними спостерігачами такими, які відбулися безпечно. Структури Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції діяли чітко, професійно та ефективно... Якщо врахувати, що у нас 29 тисяч виборчих дільниць і, що при такій явці прийняло участь у виборчому процесі близько 10 мільйонів виборців, то кількість правопорушень зовсім невелика", - пояснив посадовець.

Водночас Геращенко звернув увагу на відсутність жодної скарги на порушення з боку поліції, яку б подали мери міст.

"Це означає те, що і мери міст, і кандидати, які виграли чи програли, знають, що поліція була індиферентна", - додав заступник міністра.

Геращенко стверджу, що в Україні не буде проблем федералізації в умовах сильної влади й правоохоронної системи, які працюють на інтереси держави.

Нагадаємо, голосування на місцевих виборах тривало з 08:00 до 20:00 у неділю, 25 жовтня. Громадяни обирали мерів міст, а також склад сільських, міських, обласних рад.

Як повідомляв ONLINE.UA, явка була дуже низькою — проголосували на виборах близько 37% громадян, а це на 10% менше ніж на попередніх місцевих виборах. Остаточні результати місцевих виборів з’являться у п’ятиденний термін, але екзитполи вже оприлюднили попередні підсумки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?