Міжнародний аеропорт Алмати відновлює роботу
Категорія
Світ
Дата публікації

Міжнародний аеропорт Алмати відновлює роботу

Міжнародний аеропорт Алмати відновлює роботу
Джерело:  online.ua

Міжнародний аеропорт Алмати в Казахстані має відновити роботу вже з завтрашнього дня, 13 січня.

Джерело:  телеграм-канал ORDAсайт  Комітету цивільної авіації

За попередньою інформацією керівництва аеропорту, здійснюватимуться внутрішні та міжнародні рейси з 8.00 до 21.00 згідно з часом розкладу польотів авіакомпанії, повідомили у Комітеті цивільної авіації.

Міжнародне авіасполучення міста Нур-Султан повністю відновлено, запевняють на сайты Комітету. За винятком рейсів авіакомпаній Lufthansa та Turkish Airlines. Авіакомпанія Turkish Airlines планує відновити польоти до Нур-Султану з 13 січня.

Нагадаємо, раніше, зважаючи на ситуацію в країні, аеропорт Алмати призупинив обслуговування цивільних літаків, всі сили спрямували на обслуговування військово-транспортної авіації держав-членів ОДКБ, які за запитом вищого керівництва країни, зокрема, президента Касим-Жомарта Токаєва прибули в країну.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ

Масові протести почалися з мітингів проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ. Саме цей вид палива використовують місцеві водії, тому зміни в ціновій політиці вдарили по бюджету населення як західного регіону країни, так і громадян з інших областей.

Розпочавшись 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області на заході країни, вони переросли в масові протести, попри складення повноважень Кабінетом міністрів країни та оголошення влади про зниження цін на газ.

Президент Токаєв звернувся до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

Неоднозначні цифри щодо кількості загиблих 

Вчора, 11 січня президент заявив про завершення військової місії згаданої організації, яку, до речі, називають, прототипом НАТО, лише за лідерства Росії. Влада пообіцяла, що війська ОДКБ виведуть протягом 10 днів.

У МОЗ Казахстану повідомили, що з початку протестів загинуло 164 особи. Найбільше загинуло в Алмати — 103 особи. У Кизилордінській області загинули 21 особа, у Жамбилській області - 10 осіб, а в Алматинській області - вісім людей. Та згодом у відомстві спростували цю інформацію та заявили про «технічну помилку».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?