Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів - українців закликають долучитися до акції
Категорія
Світ
Дата публікації

Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів - українців закликають долучитися до акції

Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів - українців закликають долучитися до акції
Джерело:  online.ua

3 липня відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) - секретаріат уповноваженого Верховної Ради України з прав людини вкотре закликає усіх небайдужих українців долучитись до акції "День без поліетиленових пакетів". Що важливо розуміти, головна мета цієї акції - формування екологічної поведінки і відповідного світогляду у населення. Також це робиться для того, щоб звернути увагу на проблеми забруднення навколишнього середовища, особливо в надмірному використанні одноразових пакетів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу Омбудсмена.

"Сьогодні, 3 липня, рекомендуємо замінити звичний пластиковий пакет разового використання на торбинки з тканини, паперу тощо. А також поширити цю інформацію для залучення більшої кількості небайдужих до стану навколишнього природного середовища", - йдеться у повідомленні.

Не можна не звернути увагу на невтішну статистику, про яку регулярно нагадують захисники природи:

- 160 тис. поліетиленових пакетів використовують на Землі щосекунди, а 10 млн - щохвилини;
- 5 трильйонів таких пакетів виробляється щороку;
- тільки 1-3% пакетів можна переробити.

Статистика по Україні:

- щорічно середньостатистичний українець використовує понад 500 одноразових поліетиленових пакетів, для порівняння: у Німеччині - до 45 шт .;
- кожна українська родина в середньому використовує близько 15 пакетів під час тільки 1 походу до супермаркету.

Як відомо, пакети в супермаркетах з'явилися в 1977 році. Вони робляться з штучно синтезованого з'єднання (поліетилену), період розпаду якого становить до 1000 років - це один із найважливіших фактів, про які ніхто не повинен забувати.

Варто також нагадати, що 12 листопада 2019 року народні обранці прийняли за основу проект закону №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Відповідне рішення підтримали 365 народних депутатів України.

Як повідомляв ONLINE.UА,  22 квітня жителі планети відзначають День Землі. Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?