Міжнародний скандал: Польща звинуватила Єгипет і Росію в махінаціях
Категорія
Світ
Дата публікації

Міжнародний скандал: Польща звинуватила Єгипет і Росію в махінаціях

Міжнародний скандал: Польща звинуватила Єгипет і Росію в махінаціях

Вертольотоносці "Містраль", які Єгипет закупив у Франції, були перепродані Росії за ціною в $1.


Про це заявив глава Міноборони Польщі Антоні Мацеревич в ході виступу в Сеймі на обговоренні тендеру на закупівлю вертольотів для польської армії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".


"Це правда, що кораблі "Містраль" були продані в Єгипет, а потім були переведені в Російську Федерацію за 1 долар", - підкреслив Мацеревіч, після чого додав, що "інформація надійна" і отримана з "дуже хорошого джерела".


При цьому, польське видання Dziennik Zachodni підкреслює, що жоден з істотних джерел не підтверджує інформації про перепродаж "Містралів" Єгиптом.


Також інформацію не зміг підтвердити і посол Єгипту в Росії Мухаммед Ель-Бадрі: "Я не можу підтвердити цю інформацію", - сказав він "Інтерфаксу".


У Міністерстві оборони Росії підкреслили, що Єгипет не має права перепродати вертольотоносці «Містраль» без згоди Франції.


"Міністр оборони будь-якої країни повинен знати, що будь-яка військова техніка і озброєння продаються за умови подання сертифіката кінцевого користувача, в якому чітко вказано, що без згоди продавця не можна перепродати, передати, подарувати зброї, гвинтівки і все, що завгодно. Тому обговорювати цю дурість не варто", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, у Франції для Росії побудували два вертольотоносця "Містраль". Однак, після анексії Криму в 2014 році Росією, французи призупинили угоду, і остаточно її скасували в серпні 2015 року.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в жовтні 2015 року був підписаний контракт про продаж Єгипту французьких "Містралів" за суму в $1 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?