Міжнародну спільноту сколихнув новий скандал через сварку відомих політиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Міжнародну спільноту сколихнув новий скандал через сварку відомих політиків

Міжнародну спільноту сколихнув новий скандал через сварку відомих політиків
Джерело:  online.ua

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана опинилася в епіцентрі нового гучного міжнародного скандалу. Це сталося після того, як очільник Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу накинувся із публічними звинуваченнями на свою колежанку із Швеції Анн Лінде — журналісти повідомляють, що дипломати почали обмінюватися образливими репліками просто під час пресконференції. Згідно з останніми даними, стоячи поруч з Анн Лінде, Мевлют Чавушоглу почав дорікати їй в тому, що Стокгольм закликав Анкару вивести війська з Сирії, звинуватив Швецію в підтримці курдських бойовиків, а також в мовчанні з приводу передбачуваного жорстокого поводження Греції з мігрантами — звинувачення, які Греція заперечує. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

Після цього, за словами представників медіа, що були присутні, почалася справжня публічна сварка.

"Я хочу запитати ось про що: від чийого імені ви говорите Туреччині піти з Сирії або попереджаєте Туреччину?", — поцікавився Чавушоглу. — Якщо ви так чутливі до прав людини, чому б вам хоч раз не покритикувати Грецію?".

Лінде на цей випад зразу ж відповіла:

"Я ваша гостя. Я не стала б влаштовувати тут дебати... Я просто сподіваюся, що у всіх в Туреччині буде можливість висловити свої погляди так само відверто, як це робите ви, міністр", — наголосила дипломатка, згадавши про проблеми зі свободою слова у Туреччині.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно влада Греції публічно звинуватила команду президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана у тому, що їй не можна довіряти, через чергову відправку розвідувального судна в спірні води в Східному Середземномор’ї і організацію часткового відкриття покинутого курорту на етнічно розділеному Кіпрі. Офіційна Анкара миттєво прокоментувала гучні звинувачення та відповіла, що у Греції немає права на протест щодо розвідувальних робіт на відстані 15 км від турецького узбережжя.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що влада Азербайджану у вересні 2020 року стала головним імпортером військової техніки з Туреччини, яка є одним із найбільших експортерів у цій сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?