Міжнародну спільноту сколихнув резонансний скандал через Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

Міжнародну спільноту сколихнув резонансний скандал через Макрона

Міжнародну спільноту сколихнув резонансний скандал через Макрона
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон накинувся із нищівною та безжалісною критикою на Раду Безпеки ООН, чим і спровокував гучний скандал на міжнародній арені. Президент Франції звернув увагу на те, що Європа повинна стати більш незалежною, зокрема, у питанні безпеки. На переконання впливового політика, американська влада визнаватиме Європейський Союз союзником лише в одному випадку – якщо члени блоку серйозно ставитимуться до себе і будуть незалежними у власній оборонній політиці. Свою позицію Еммануель Макрон озвучив в інтерв'ю виданню Grand Continent, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

На переконання французького лідера, Європа у майбутньому буде активно працювати над власною автономією, оскільки, як стверджує сам політик, Рада безпеки ООН вже "не ухвалює жодних корисних рішень". Не можна не згадати про те, що Франція є однією з країн, які мають право вето у Радбезі ООН. Окрім неї, таке ж право мають США, Китай, Велика Британія та Росія.

Президент країни продовжує нагадувати усім міжнародним гравцям, що у боротьбі з тероризмом Франція повинна діяти швидко та без попереджень.

"Тероризм від Парижа до Брюсселя, в Берліні, Відні, Барселоні та Копенгагені – це європейська реальність, на яку ми повинні відповісти. Ми потребуємо швидкої та скоординованої відповіді", – підкреслив французький лідер.

Що важливо розуміти, жорстка критика Радбезу ООН була спровокована нещодавніми моторошними подіями у Франції. Як уже згадувалося раніше, 29 жовтня в приміщенні церкви Нотр-Дам у Ніцці чоловік із ножем атакував людей, вигукуючи ісламські релігійні гасла, зокрема "Аллах акбар". Поліцейські змогли його затримати, однак жертвами нападу стали три людини, було також багато поранених. Цього ж дня в французькому місті Авіньйон чоловік із ножем намагався напасти на поліцейських. Він також вигукував "Аллах акбар!" і погрожував співробітникам поліції, його ліквідували. Третій напад відбувся у Саудівській Аравії  та був спрямований на консульство Франції, постраждав лише охоронець дипустанови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байден терміново подзвонив Макрону та Джонсону через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?