Мобілізація розвінчує ідею справедливості в росії — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Мобілізація розвінчує ідею справедливості в росії — академік Української академії наук Віталій Луньов

Мобілізація розвінчує ідею справедливості в росії — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Які міфи для росіян розвінчала мобілізація обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Академік Віталій Луньов зазначає, що якщо говорити про те, що відбувається зараз в росії щодо мобілізації, то це те, що розвінчується міф про "спецоперацію".

З самого початку це була ніяка не "спецоперація". І на цьому вже можна ставити крапку на цих ідеях. Оскільки війна стукає у двері кожного росіянина, бо у кожного є син, племінник, похресник. Це вже суттєвий вплив на внутрішній спокій через постійне намагання відтворити імперські амбіції. Тобто імперство виглядає сьогодні по-іншому.

Як мобілізація в росії дискримінує населення

Другим важливим моментом, на думку Луньова, є те, що російська свідомість завжди колективістична і тримається на прагненні до справедливості.

А мобілізація – це те, що ідею справедливості також в росії розвінчує. І стає зрозумілим, що призов йде серед певних верств населення. І найголовніше, і для нас цікаве, за національним чинником. Те, як відбувається мобілізація в росії, це питання, як відбувається дискримінація окремих націй та етносів в самій росії. І те, про що нам завжди замилювали очі, що у нас наводять порядки щодо національного питання, то насправді мобілізація в росії показує дуже велике нехтування і справжній націоналізм по відношенню до своїх етносів і націй.

Ці дві речі є дуже важливими для того, щоб у самих росіян, які не встигли кудись поїхати, розплющилися очі.

Яка різниця між путіним та Гітлером

На думку доктора психології Василя Мосійчука, путін хотів знищити українців, як Гітлер хотів знищити євреїв.

Гітлерівці нищили й інші народи, але звинуватили у всіх гріхах всього світу тільки євреїв.

А тут ви знаєте, що путін завжди хотів і всьому світу говорив, що українців немає. І вони спробували нищити нас на всіх рівнях нашої свідомості. І це сьогодні проглядається. Якщо дивитися вперед, то на сьогодні путін нищить етноси своїх народів: і Дагестан, і Бурятію, і інші країни. Ми ж їх не захищаємо, тому що якщо вони прийдуть на нашу землю, то вони будуть знищені. То нам є за що боротися. Яка різниця між путіним і Гітлером?

Віталій Луньов пояснює, що різниця передбачає, що ми скажемо про когось краще, а про когось гірше.

З точки зору того, що вони зробили з Україною тоді і зараз, то в цьому плані це однакові люди, які бачили лише свої ідеї, плани, імперії.

У цьому вони абсолютно схожі. Але я скажу таку річ і трохи себе дискредитую. Гітлер був справжньою ідеологічною людиною, яка сповідувала ті цінності, в які вірила, посилаючись на євгеніку. Шукають у нього особисті психологічні комплекси. Але це людина, яка попередньо пройшла війну, зазнала лиха від того, щоб захищати свою державу, імперію. Тому, умовно кажучи, це був військовий, який потім став диктатором. Щодо путіна, то це коли КГБіст стає диктатором і до війни не має ніякого стосунку, не має ніякої ідеології, а завжди штучно її створює. Дуже складно. Я боюсь себе дискредитувати щодо Гітлера, оцінюючи його, але…

Василь Мосійчук зазначив, що Гітлер був маніяк по-своєму, але в нього були якісь принципи.

Він знищував людей. У нього був такий самий "радянський союз". Але у Гітлера не було таких ютуб-каналів. А путін повторює одне й те саме. "Геббельсят" у нього більше. Він на інформаційному рівні з такою самою жорстокістю. Тільки в Гітлера була більш ілюзійна віра, в яку він вірив.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: Мобілізація спричинила величезну тріщину в росії — професор нейропсихології Богдан Ткач

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?