Мобілізація спричинила величезну тріщину в росії — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Мобілізація спричинила величезну тріщину в росії — професор нейропсихології Богдан Ткач

Мобілізація спричинила величезну тріщину в росії — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Як мобілізація поділила суспільство в росії та як це дає змогу на нього впливати обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Доктор психології Василь Мосійчук запропонував поговорити, що таке мобілізація з точки зору нейропсихології.

За його словами українці захищають свій дім, бо розуміють, що жити на чужині набагато страшніше, ніж померти.

Чи те саме з "мобіками"? Це просто люди, яких обманули їхні геббельси. Ми можемо з них сміятись чи ні, але їх обманули. І яка їхня ціль? Перша хвиля людей, які їхали в Україну, це були розбійники, які хотіли пограбувати Київ, як вони зробили з Донецьком. Це не вийшло. Російська армія, яка дійсно була армією, вже не існує. Це нова хвиля людей, де є родинні зв'язки.

Як можна впливати на російське суспільство

Професор нейропсихології Богдан Ткач вважає, що для українців ситуація є дуже позитивною, тому що ця мобілізація змінила російське суспільство і перевела його з монолітного стану у певні кластери.

Коли призивали людей з глибинок і туди приходили похоронки, це не торкалося великих міст і всієї росії. Зараз це торкнулося всіх, тому що до цього вони просто споглядали війну, як реаліті-шоу, мали ледь не спортивний азарт. А зараз це стосується всіх: одні налякалися і тікають, одні втекли раніше, інші допомагають втекти або уникнути призову і на цьому заробляють. Дехто іде з російським фанатизмом в Україну. Тобто суспільство стає сегментованим, і коли воно стало сегментованим, на нього можна впливати, і до кожного кластеру окремо звертатися. Одних лякати, інших – спонукати до моралі, іншим вмикати режим зневажливості, щоб виникало почуття неповноцінності. Кластери промалювалися і це величезна тріщина в росії. Це дуже хороша ознака для розпаду цього великого конгломерату.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?