МОН уточнило нові карантинні обмеження для шкіл з 24 лютого
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН уточнило нові карантинні обмеження для шкіл з 24 лютого

МОН уточнило нові карантинні обмеження для шкіл з 24 лютого
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти й науки нагадали, яким саме чином працюватимуть українські школи в умовах адаптивного карантину. Вже з наступної середи, 24 лютого, по всій країні стане чинним “жовтий” рівень обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

За оприлюдненими даними, регіони із “червоним” режимом мають обмежити доступ школярів до безпосередньо закладів. Утім, це не стосується дитячих садків чи спеціальних закладів освіти для дітей з 1 до 4 класів.

Також в умовах “жовтого” рівня карантину забороняється відвідувати школи учнями, якщо 50% їх та персоналу знаходяться на самоізоляції після контакту з пацієнтом, що має підтверджений діагноз коронавірусу.

Також неможливо організовувати у школах масові заходи (наприклад — вистави, свята, концерти) за участю учнів. Це стосується лише заходів із залученням представників більш ніж з однієї групи, а також стосується заходів із глядачами.

Нагадаємо, карантин в Україні почався у березні 2020 року. Він пов’язаний з поширенням коронавірусу COVID-19, який походить, згідно з висновками фахівців, з Китаю.

Перші два місяці карантин у країні були фактично локдауном — до другої половини травня був заблокований громадський транспорт на рівні міст і областей, а також закриті розважальні та культурні локації. Ресторани й кафе працювали виключно за адресною доставкою чи на винос.

Влітку обмеження були мінімальними, згодом Україна перейшла на адаптивний карантин з чотирма зонами жорсткості, де “зелена” - найлегша форма, а “червона” - аналогічна локдауну.

Наприкінці восени уряд затверджував короткотривалий карантин вихідного дня. З 8 до 24 січня 2021 року в Україні був чинним жорсткий карантин, який називали локдауном. Водночас він не був настільки суворим, як обмеження навесні.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні офіційно продовжили до 30 квітня 2021 року, але з 22 лютого країна переходить на адаптивний карантин. За рішенням Кабміну країну знову ділитимуть на колірні епідемічні зони за рівнем захворюваності — зелену, жовту, помаранчеву і червону. Але принцип зонування зміниться, а обмеження і заборони в окремих зонах будуть ослаблені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?