МОН закликало школи перейти на онлайн-навчання через негоду
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН закликало школи перейти на онлайн-навчання через негоду

МОН закликало школи перейти на онлайн-навчання через негоду
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства освіти й науки звернулися до адміністрації українських шкіл на тлі нової погодної загрози. Відомство закликало навчальні заклади вивчити можливості для організації вимушеного дистанційного навчання на короткотривалий період. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт міністерства.

Згідно із заявою МОН, найближчими днями Україну очікують зниження температури повітря, а також загальне ускладнення погоди.

Відповідний лист спрямований адміністраціям закладів загальної середньої освіти, керівникам департаментів освіти й науки на рівні областей, а також до Київської міської державної адміністрації.

“Просимо розглянути можливість організації навчання учнів з використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів; провести серед учасників освітнього процесу роз’яснювальну роботу щодо попередження переохолодження, техніки безпеки тощо”, - говориться у заяві.

Міністерство нагадало, що право на самостійне рішення про тимчасове припинення процесу навчання у закладах забезпечує пункт 7 розділу V Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я від 25.09.2020 № 2205, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394.

Для цього необхідні надзвичайні погодні умови чи інші надзвичайні ситуації.

Нагадаємо, у багатьох містах України, зокрема й Києві місцева влада обмежила навчання у школах через масивні снігопади. Школярі навчалися дистанційно у четвер і п’ятницю, 11 та 12 лютого.

За останніми даними, столичні школи та дитячі садки відновлять повноцінну роботу у понеділок, 15 лютого.

“Комунальні служби за вихідні налаштовані подолати наслідки опадів, тож місто повернеться до звичного ритму життя. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриевский”, - заявили у КМДА.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 11 лютого, погода в Україні ще більше зіпсується. Поряд зі снігопадами країну охоплять сильні морози до -20°С. Серйозне похолодання, яке принесе з собою балканський циклон, протримається в країні до кінця тижня. До вихідних, 13 і 14 лютого, як прогнозують синоптики, снігопади злегка вщухнуть, але підвищення температури повітря поки не передбачається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?