Монголія прокоментувала можливість виплати Україні за набіги Батия: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Монголія прокоментувала можливість виплати Україні за набіги Батия: опубліковано відео

Монголія прокоментувала можливість виплати Україні за набіги Батия: опубліковано відео
Джерело:  Країна.ua


У травні 2015 року російські ЗМІ повідомили про те, що Україна нібито зажадала від Монголії грошей за геноцид за часів хана Батия. 10 місяців по тому цю "новину" прокоментував офіційний представник Монголії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Страна.ua

.


Прес-аташе посольства Монголії в Росії Лхагвасурен Намсрай несподівано повернувся до цього питання в прямому ефірі російського радіо "Вести FM". Він заявив, що після численних запитань журналістів до голови парламенту Монголії, чи буде республіка платити Україні компенсацію, той не зміг уникнути цієї теми.


"Наш голова Великого Державного Хуралу (парламенту Монголії) відповів, що, взагалі, в історії Середніх століть була Київська Русь, української держави тоді не було. І якщо Верховна Рада напише всі імена українських громадян, які потрапили під геноцид, їх сім'ї, ми будемо готові платити", - сказав він.



У консульстві Монголії в Україні заявили, що подібна новина - вигадка.


"Це дурниця і нісенітниця. Не вірте тому, що пишуть. Ніякого звернення Верховної Ради до хуралу Монголії про якийсь там геноцид не було", - підкреслив консул.


В апараті парламенту також підтвердили відсутність подібного звернення до Хуралу Монголії.


"Всі звернення до міжнародних інституцій приймаються на засіданнях Верховної Ради і є публічними. Якби воно було прийнято, текст звернення був би на сайті Верховної Ради", - заявили в Раді.


Раніше ONLINE.UA писав про те, що російський поет Андрій Орлов, також відомий під псевдонімом

Орлуша, розповів про свій концерт у Москві

і про те, як глядачі аплодували йому за слова про український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?