Моравецький та Науседа провели термінову зустріч у Сувалках через "вагнерівців" у Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Моравецький та Науседа провели термінову зустріч у Сувалках через "вагнерівців" у Білорусі

Моравецький та Науседа провели термінову зустріч у Сувалках через "вагнерівців" у Білорусі
Джерело:  online.ua

3 серпня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зустрівся з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою у Сувалках.

Джерело: Гітанас Науседа, Suwalki24

Моравецький та Науседа зустрілися у Сувалках

Під час переговорів йшлося про безпеку на кордоні та загрози, пов’язані з присутністю ПВК «Вагнера» в Білорусі, ймовірність провокацій і готовність їм протидіяти.

Ми застерігаємо від провокацій з боку Росії та Білорусі. «Група Вагнера» може здійснювати диверсійні дії, і всі, хто недооцінює цю загрозу, можуть нести відповідальність за подальші провокації та інтриги з цього боку. Так само, як польський уряд три роки захищав поляків різними щитами від загроз, сьогодні ми твердо захищаємо польський кордон від провокаторів Лукашенка, – сказав після зустрічі Матеуш Моравецький.

Він додав, що дуже вдячний литовським друзям за військову співпрацю і за спільну обіцянку про захист кожного шматка землі країн НАТО.

Вагнерівці підійшли до кордону Литви

Президент Литви підкреслив, що присутність Групи Вагнера в сусідній Білорусі є додатковим і дуже важливим фактором ризику для безпеки.

Науседа також зазначив, що важливо і далі зміцнювати кордони країни з Росією (область Кенігсберг) і Білоруссю.

Також він розповів, що бойовики зайняли позиції у Гродненській області Білорусі.

Президент Литви підкреслив, що вони повинні продовжувати підвищувати обізнаність в НАТО про додаткову загрозу, яку становлять найманці Вагнера для безпеки країн та інших союзників по НАТО.

За словами Гітанаса Науседи, діяльність групи Вагнера вважатиметься частиною діяльності РФ.

Президент Литви та прем’єр-міністр Польщі також обговорили проблему експорту зерна з України та необхідність пошуку конкретних рішень, які б допомогли Україні збільшити обсяги експорту зерна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?