Морські інженери Британії планують спустити на воду корабель Dreadnought до 2050 року
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Морські інженери Британії планують спустити на воду корабель Dreadnought до 2050 року

Морські інженери Британії планують спустити на воду корабель Dreadnought до 2050 року
Джерело:  NV

Через 110 років після спуску HMS Dreadnought на воду британські морські інженери розробили концепт корабля-наступника, який може з'явитися на світ до 2050 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новое время.

Dreadnought 2050 забезпечений технологією стелс, здатний частково занурюватися під воду, пересувається за допомогою електромоторів і повинен служити мобільним командним центром. Для роботи корабля буде досить екіпажу з 50 осіб. Зате на борту може розміщуватися безліч безпілотних апаратів, як підводних (в кормовій частині), так і повітряних (на палубі).


Лінкору асистує квадрокоптер, літаючий над кораблем, що забезпечує огляд на 360 градусів і займається пошуком ворожих судів. У командирській рубці розміщується голографічний командний дисплей, що дозволяє стежити за діями на полі бою з різних ракурсів.


До арсеналу HMS Dreadnought входитимуть не тільки безпілотні апарати, а й передові озброєння. Корабель оснащуватиметься надзвуковими ракетами і торпедами, здатними переслідувати суда, що рухаються на швидкості понад 300 вузлів (555 км / ч). Крім того, він буде оснащуватися електромагнітною рейковою гарматою, дальність ураження якої складе сотні миль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?