Морський малюк. У мережі показали український дрон, який вдарив по Керченському мосту — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Морський малюк. У мережі показали український дрон, який вдарив по Керченському мосту — відео

Морський малюк. У мережі показали український дрон, який вдарив по Керченському мосту — відео
Джерело:  online.ua

У мережі показали дрон Sea Baby, який є спеціальною розробкою СБУ. Саме цим безпілотником українська армія вдарила по Керченському мосту та російських суднах.

Джерело: новини Укрнет  з посиланням на  Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Український дрон Sea Baby

Як зазначається, «Морські малюки» стали «зірками» нових українських спецоперацій. Саме за допомогою цих дронів вдалося вдарити по Керченському мосту, пошкодити вороже судно «Оленегорский горняк» і вразити танкер SIG.

Працювати над створенням такого безпілотника почали одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Виготовляють його на одному із підземних виробництв на території України.

Розробляти безпілотник допомагали цивільні інженери та ІТ-фахівці.

Приблизна вага вибухівки, яку може нести дрон – від 450 до 850 кг. Дальність пересування дрона – приблизно 700 км.

Що відомо про атаки дрона Sea Baby

Український морський дрон 14 вересня влучив по ракетному кораблю "Самум" недалеко від входу у Севастопольську бухту.

"Малюк" влучив у задню праву частину судна, завдавши значних пошкоджень, через що корабель втратив хід.

Джерела стверджують, що росіянам довелося відбуксирувати "Самум" на ремонт "із великим диферентом на корму і креном на правий борт".

Для цієї атаки СБУ використала експериментальний зразок морського дрону, який здатен працювати в шторм, ховаючись від виявлення за високими хвилями. Під час спецоперації висота хвиль сягала 1,5 - 2 м.

Раніше голова СБУ Василь Малюк назвав щонайменше три приклади операцій з використанням подібних дронів.

17 липня дрон атакував Кримський міст. Атака призвела до пошкодження автомобільного полотна переправи. Майже одночасно було використано два дрони: другий атакував залізничну частину мосту, хоча й з меншими ушкодженнями.

Також 4 серпня було здійснено удар по російському десантному кораблю "Оленегорский горняк" в акваторії Новоросійська. В мережі з’явилося декілька відео буксирування пошкодженого судна зі значним креном на лівий борт. На оприлюднених згодом супутникових знімках Planet Labs пошкоджений корабель було видно пришвартованим біля пірса військово-морської бази Новоросійська.

5 серпня стало відомо про ураження російського танкера SIG, який перебував у територіальних водах України на південь від Керченської протоки і перевозив пальне для російських військових. Дрон був скерований точно у машинне відділення, розливу палива не відбулося, але судно втратило хід через пошкодження та затоплення силової установки.

Читайте також:

  • Буданов назвав втрати росіян після удару по штабу ЧФ РФ. Серед поранених — генерали

  • Штаб Чорноморського флоту РФ атакували ракетами під час наради керівників

  • У мережу виклали момент влучання ракети в штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?