Москаль прокоментував скандальні заяви про "відділення" Закарпаття
Категорія
Україна
Дата публікації

Москаль прокоментував скандальні заяви про "відділення" Закарпаття

Москаль прокоментував скандальні заяви про "відділення" Закарпаття
Джерело:  online.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що на Закарпатті немає сепаратизму або антиукраїнських настроїв, коментуючи висловлювання голови обласної ради Закарпатської області Михайла Рівіса, в якому можна було угледіти загрозу про відділення Закарпаття.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.


«Область була, є і буде складовою частиною України. На Закарпатті немає сепаратизму або антиукраїнських настроїв», - заявив Москаль.


Разом з тим, за словами закарпатського губернатора, Закарпаття залишається дотаційним на 76% (деякі райони - більш ніж на 98%) регіоном України, який залежить від вливань з державного бюджету.


«Зараз область знаходиться в дуже важкому фінансовому становищі, через перекоси з дотаціями і субвенціями виникла заборгованість в медичній, освітній та інших сферах. Щоб вирішити питання про виділення необхідних коштів, я змушений залишитися в Києві і пропустити чергову сесію обласної ради», - також заявив Москаль, якого цитує прес-служба ОДА.


«Нестабільний фінансовий стан в області провокує постійний відтік кваліфікованих кадрів за кордон, деякі медичні та освітні установи в прикордонних районах знаходяться на межі закриття через брак фахівців. Тому слова голови облради мають не політичну, а економічну підоснову. Це спроба звернути увагу на реальний фінансовий стан області, що, дійсно, залишає бажати кращого», - резюмував Москаль.


Нагадаємо, голова обласної ради Закарпатської області Михайло Рівіс акцентував на тому, що Україна повинна ставитися до Закарпаття як до частини країни і виділяти регіону більше коштів з бюджету.


"Якщо уряд хоче бачити Закарпатті в складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує ... Щоб Закарпаття було на нормальних розрахунках і отримувало гроші нарівні з усіма регіонами України", - заявив Рівіс.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  губернатор Закарпаття Геннадій Москаль поскаржився на аферистів, які, представляючись його посланцями, вимагали гроші у бізнесменів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?