Москва не виконала умови: в США готують другий пакет "драконівських" санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва не виконала умови: в США готують другий пакет "драконівських" санкцій проти Росії

Москва не виконала умови: в США готують другий пакет "драконівських" санкцій проти Росії
Джерело:  BBC

У США почали підготовку другого пакету "драконівських" санкцій проти Росії, так як Москва не виконала умови і не пояснила ситуацію з отруєнням Скрипалів в Солсбері протягом виділених 90 днів.

Про це заявив представник Держдепу США Девід Теслер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Американський дипломат нагадав, що Вашингтон після введення першого етапу "драконівських" санкцій поставив ультиматум Москві - протягом 90 днів пояснити ситуацію з отруєнням Скрипалів і надати гарантії, що більше не буде виробляти і використовувати хімічну зброю. Ці умови, за словами Теслера, виконані не були, тому в США запускають механізм введення другого пакету санкцій.

Представник американського Держдепу нагадав, що закон про "драконівські" санкції проти Росії не передбачає миттєвого ведення другого етапу обмежень.

"Так що ми не оголошуємо вступ в силу будь-яких обмежень. США акуратно і вдумливо опрацьовує наступні кроки, а про те, якими вони будуть, стане відомо пізніше", - заявив Теслер.

Нагадаємо, другий пакет "драконівських" санкцій США проти Росії передбачає введення заборони на надання кредитів російському уряду, повної заборони на взаємну торгівлю, обмеження або заморозку дипломатичних відносин між США і Росією, а також заборону на авіаперельоти з Росії в США компаніями, які контролюються урядом РФ (в їх число входить і "Аерофлот").

В рамках другого раунду "драконівських" санкцій можуть також бути введені персональні обмеження проти осіб, причетних до розробки і поширювання хімічної зброї. Також Теслер нагадав, що паралельно з "драконівськими" санкціями в Конгресі США розглядається законопроект, який автори назвали "санкціями з пекла".

"Законопроекти, що розглядаються в Сенаті, говорять про глибоке та серйозноме невдоволення з боку конгресу, адміністрації і народу США через зростання підривної діяльності з боку Росії. І ця активність Москви зберігається, незважаючи на всі кроки з нашого боку. Ми робимо так, щоб розплата за дії всіх цих суб'єктів була більше. Санкції будуть діяти до тих пір, поки ми не побачимо принципову зміну поведінки", - підсумував представник Держдепу США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які обмеження проти Росії були запущені в рамках першого етапу "драконівських" санкцій США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?