Москва отримала "дипломатичного ляпаса" від Лондона
Категорія
Світ
Дата публікації

Москва отримала "дипломатичного ляпаса" від Лондона

Москва отримала "дипломатичного ляпаса" від Лондона
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон скасував свій візит до Москви, який був запланований на 10 квітня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter британського міністра.
"Я не поїду з візитом до Москви в понеділок, 10 квітня. Мій пріоритет – переговори з моїми колегами по G7 про Сирії та російської підтримки Асада", - написав він.
Читайте також: Хімічна атака у Сирії: на фото росЗМІ побачили цікавий момент


Тим часом, на сайті британського дипломатичного відомства рішення про скасування візиту Джонсона в Росію пояснюється необхідністю продовження контактів з США по Сирії.
"Події в Сирії корінним чином змінили ситуацію. Мій пріоритет зараз продовжувати контакти з США та іншими в переддень зустрічі G7 10-11 квітня – для створення скоординованої міжнародної підтримки режиму припинення вогню на місцях і активізації політичного процесу. Я буду працювати, щоб організувати для інших партнерів-однодумців зустріч та обговорити подальші дії", - наголошується в повідомленні.
За словами Джонсона, він обговорював свої плани з держсекретарем США Рексом Тиллерсоном, який поїде в Москву після зустрічі G7, як і планувалося.
"Ми засуджуємо те, що Росія продовжує захищати режим Асада навіть після нападу із застосуванням хімічної зброї проти мирних громадян. Ми закликаємо Росію зробити все можливе, щоб досягти політичного врегулювання в Сирії, і співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб гарантувати, що шокуючі події останнього тижня не повторяться", - підкреслив британський міністр.
У свою чергу, російський МЗС причини скасування візиту Джонсона назвав "абсурдними".
"Це "скасування візиту" послідувало одразу після його "перенесення". Причини британською стороною назвалися різні. Таке враження, що наші західні колеги живуть в якійсь власної реальності, в якій вони спочатку намагаються одноосібно будувати колективні плани, потім їх також одноосібно змінювати, придумуючи абсурдні приводи", - сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.
За її словами, в Росії "завжди виступали за створення стабільних відносин на твердій міжнародно-правого основі".
"На жаль, стабільність і послідовність давно перестали бути візитною карткою західної зовнішньої політики", - заявила вона.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в США заявили про необхідність створення "гібридного" трибуналу по військовим злочинам у Сирії, а представник Кремля назвав ці плани "симптомами паранойї".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?