Москва почала оперативно діяти після заяви Байдена про Путіна-вбивцю
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва почала оперативно діяти після заяви Байдена про Путіна-вбивцю

Москва почала оперативно діяти після заяви Байдена про Путіна-вбивцю
Джерело:  online.ua

Резонансна заява президента США Джо Байдена про Путіна-вбивцю всерйоз розлютила команду російського президента. Офіційна Москва терміново викликала на консультації посла Росії в США - в неділю, 21 березня, Анатолій Антонов вже прилетів до Москви. Він проведе невідкладні переговори не тільки з керівництвом МЗС РФ, а й зустрічі в різних профільних відомствах, де вирішуватимуть, як далі розвивати відносини Росії і Америки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Перед вильотом з США російський посол запевнив, що Москва зацікавлена в розвитку двосторонніх відносин з США, але вони залежать виключно від Вашингтона. За його словами, Москві зараз доведеться визначитися, як далі діяти в умовах осторов кризи російсько-американських відносин.

Нагадаємо, Кремль викликав російського посла в США Анатолія Антонова після того, як американський лідер Джо Байден заявив, що російський президент Володимир Путін "вбивця", який "заплатить ціну" за втручання у вибори в США. У МЗС РФ звинувачують офіційний Вашингтон в тому, що в останні роки саме він нібито завів відносини між США і Росією в глухий кут. Крім того, Кремль запевняє, що "зацікавлений в тому, щоб не допустити незворотної деградації зв'язків, якщо американці "усвідомлюють пов'язані з цим ризики".

Сам Антонов звинуватив США в конфронтації. Він почав публічно вимагати, щоб США припинили загрожувати санкціями, вирішили питання російської дипломатичної власності, відновили діяльність Генконсульства, а також повернули Росії можливість працювати зі співвітчизниками, які залишилися "без опіки" на Західному узбережжі Штатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков слідом за Байденом публічно назвав Путіна вбивцею і попередив, що за скандалом між Росією і США глава Кремля може почати глибоку фазу війни проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?