Москва відреагувала на вимогу Японії щодо Курил
Категорія
Світ
Дата публікації

Москва відреагувала на вимогу Японії щодо Курил

Москва відреагувала на вимогу Японії щодо Курил
Джерело:  online.ua

21 березня команда очільника Кремля Володимира Путіна офіційно заявила, що більше не продовжуватиме переговори з Японією щодо мирного договору щодо південних Курильських островів.

Джерело: заява МЗС РФ

РФ не хоче обговорювати з Японією питання Курил

З урахуванням очевидного недружнього характеру запроваджених Японією односторонніх обмежень проти Росії у зв'язку із ситуацією в Україні…, російська сторона в нинішніх умовах не має наміру продовжувати переговори з Японією щодо мирного договору через неможливість обговорювати підписання основного документа про двосторонні відносини з державою, яка займає відверто недружні позиції і прагне завдати шкоди інтересам нашої країни, - йдеться в заяві російських дипломатів.

Ба більше, вказано, що офіційна Москва ухвалила рішення про припинення безвізових поїздок японських громадян на основі угод про безвізові обміни між "південними Курильськими островами Російської Федерації" і Японією від 1991 року та про максимально полегшені відвідування колишніми японськими жителями південних Курил місць свого колишнього проживання від 1999 року.

Фото - скриншот

Також наголошується, що команда Володимира Путіна виходить із діалогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльності на південних Курилах.

Окрім того, вказано, що РФ блокує продовження статусу Японії як "партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва із секторального діалогу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?