МОЗ нарешті відповіло, чи буде вводити чорну зону карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ нарешті відповіло, чи буде вводити чорну зону карантину в Україні

МОЗ нарешті відповіло, чи буде вводити чорну зону карантину в Україні
Джерело:  online.ua

6 листопада Міністр охорони здоров’я Максим Степанов нарешті спростував чутки про введення в нашій країні чорної зони карантину. Український чиновник запевняє, що ніхто навіть не пропонував запроваджувати її. Окрім того, очільник МОЗ закликав людей, що розповсюджують такі фейки, розповідати та поширювати достовірну інформацію. Такими даними Максим Степанов поділився під час брифінгу МОЗ, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

Журналісти поцікавилися у міністра, чи розглядає його команда варіант введення в дію чорних карантинних зон, які нібито обговорюють в Офісі Президента. Відповідаючи на це запитання, Максим Степанов усміхнувся та сказав:

"Знаєте, мене дивує, з якою швидкістю у нашій країні розповсюджуються такі фейки. Таке не обговорювалося, ніяких чорних зон ніхто не пропонував запроваджувати. В мене прохання до людей, що розповсюджують таку нісенітницю, – краще поширюйте правдиву інформацію… Щодо госпіталізації, щодо неможливості самолікування", – заявив Максим Степанов.

Варто звернути увагу на те, що чутки про чорну зону карантину  в Україні нещодавно опублікували декілька відомих медіа. Журналісти посилалися і на джерела в Офісі Президента, і в МОЗ. Йшлося про те, що поняття "чорна зона" – це лише робоча назва червоної, яка діє в нашій країні ще з літа. Втім, вона не передбачатиме пом’якшень, а усі заборони в ній діятимуть беззаперечно. Що важливо розуміти, ці слова перегукуються із тим, що 5 листопада сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Посадовець стверджував, що МОЗ рекомендуватиме Кабінету міністрів посилити обмеження у червоній зоні карантину.

"Якщо у червоному регіоні кількість інфікованих перевищить показник 320 на 100 тисяч населення і показник тестування позитивних результатів перевищить 20% від усіх протестованих, МОЗ пропонує обмежити та не дозволяти вибирати протиепідеміологічні обмеження, а застосовувати повністю весь перелік", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в п’ятницю, 6 листопада, в Україні зафіксували 9 721 новий випадок зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 440 188 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?