МОЗ нарешті відповіло, чи буде знову тотальний карантин в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ нарешті відповіло, чи буде знову тотальний карантин в Україні

МОЗ нарешті відповіло, чи буде знову тотальний карантин в Україні
Джерело:  ICTV

12 жовтня очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до усіх українських громадян з важливим попередженням — він підкреслив, що під час засідання Кабінету міністрів буде просити про введення жорсткіших карантинних обмежень. Проте, за словами міністра, повторного зупинення країни вже не буде. Степанов звернув увагу на те, що наразі в нашій країні стрімко збільшується навантаження на медичну систему. Згідно з останніми даними, в лікарнях перебуває 20 тисяч пацієнтів. МОЗ робить все можливе, аби збільшити кількість ліжок для хворих на коронавірус. Максим Степанов додав, що необхідно зупинити розповсюдження вірусу, передає ONLINE.UA з посиланням на ICTV.

"13 жовтня на засіданні уряду будемо пропонувати більш жорсткі обмеження в країні. Але без будь-яких локдаунів та речей, які будуть зупиняти економіку. Другий локдаун не можливий", — наголосив очільник МОЗ.

За його словами, в нашій країні можуть надати максимум 52 тисячі місць у лікарнях для хворих на коронавірус. Команда Максима Степанов намагається зменшити час перебування хворого у лікарняній палаті, однак тільки в тому випадку, коли у пацієнта вже відсутні симптоми хвороби.

"Будь-яка медична система має межу. Ми можемо виділити свій максимум — 52 тисячі ліжок. Ми не можемо перестати лікувати інфаркти та інсульти", — додав глава українського відомства.

Окрім того, Максим Степанов звернув увагу на те, що неможливо, з одного боку, організовувати та проводити якісь заходи на десятки тисяч людей, а зі іншого — говорити, чому така велика кількість людей перебуває в лікарнях.

"Так не буває. Або ми повністю дотримуємося правил і говоримо, що у нас є такі можливості медичної системи і коронавірус. Поки немає вакцини, ми маємо дотримуватись правил. Подобаються вони комусь, не подобаються — це правила", — наголосив очільник МОЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у вівторок, 13 жовтня, в Україні зафіксували 5 133 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 270 587 осіб. Детальну статистику можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?