МОЗ нарешті відповіло, коли в Україні розпочнеться вакцинація від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ нарешті відповіло, коли в Україні розпочнеться вакцинація від коронавірусу

МОЗ нарешті відповіло, коли в Україні розпочнеться вакцинація від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Керівництво Міністерства охорони здоров'я офіційно повідомило, що планує у лютому 2021 року розпочати вакцинування від коронавірусної хвороби. Очільник відомства Максим Степанов звернув увагу на те, що перші щеплення, цілком можливо, будуть проводити препаратами, які офіційний Київ закупить безпосередньо у виробників. Про це український посадовець розповів під час брифінгу 16 лютого, наголосивши, що наразі українська влада робить все можливе, щоб вакцини прийшли в країну якомога раніше. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"Поставили собі за мету, щоб перше вакцинування ми розпочали, починаючи з лютого наступного року... Зараз ми наполегливо працюємо з виробниками, в яких ми будемо закуповувати вакцини", — підкреслив Максим Степанов.

Як стверджує очільник МОЗ, його команда уже опрацьовує пропозиції від компаній-виробників, які пройшли необхідні клінічні випробування.

"Це всі виробники, які зараз проходять стадію сертифікації своїх вакцин і пройшли всі клінічні випробування. В нас вже є всі пропозиції, зараз просто їх відшліфовуємо", – наголосив український посадовець.

За його словами, вакцину в рамках ініціативи COVAX офіційний Київ отримає на початку наступного року.

"За попередніми оцінками першу партію вакцини ми повинні отримати в першому півріччі наступного року. Розраховуємо на кінець першого кварталу- початок другого... З нашої сторони підписані всі необхідні документи, ми отримали схвалення нашої технічної заявки", – зазначив Максим Степанов.

Варто також нагадати, що нещодавно членкиня комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Ольга Стефанишина пояснила, хто і коли повинен отримати щеплення від коронавірусу. Вона звернула увагу на те, що Україні потрібна підготовча робота для того, аби вакцинувати 20 мільйонів людей.

"В Україні немає умов для зберігання вакцини від COVID-19...Я вважаю, що січень-лютий – дуже оптимістичні прогнози. Думаю, в березні могла б бути та дата, коли державна постача могла б приїхати", – озвучила свою думку з цього приводу політикиня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РФ розпочала в окупованому Криму "вакцинацію" проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?