МОЗ назвало єдиний спосіб уникнути повного локдауна в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало єдиний спосіб уникнути повного локдауна в Україні

МОЗ назвало єдиний спосіб уникнути повного локдауна в Україні
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавіруса в Україні критична, тому виник ризик введення нового тотального карантину в країні, аналогічного тому, який діяв навесні на початку пандемії. В уряді вже підтвердили, що введення повного локдауну в Україні розглядається на офіційному рівні, але, як запевнив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, це план Б - жорсткий карантин введуть в тому випадку, якщо карантин вихідного дня виявиться неефективним. На тлі стурбованості українців через плани влади ввести повний локдаун МОЗ звернулося до громадян країни і зазначило, що є свособ уникнути жорсткого карантину - він полягає в дотриманні маскового режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

"Дотримання маскового режиму - одне з головних правил протиепідемічної безпеки. Носіть маски і захистіть від хвороби себе і своїх близьких. Коли 95% людей будуть користуватися захисними масками, можна буде уникнути локдауна", - йдеться в інфографіці відомства.

Важливо відзначити, що якщо ситуацію з ураганним поширенням коронавіруса в Україні не вдасться стабілізувати, то повний локдаун в країні можуть ввести вже в середині грудня. Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко підтвердив, що в Україні дійсно можуть ввести повний локдаун. Він нагадав, що введення карантину вихідного дня є єдиним шансом, щоб уникнути тотального карантину. При цьому Тимошенко додав, що варіант "новорічного локдауна" розглядається у всіх країнах Європи, але говорити про його введення в Україні поки рано. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в свою чергу зазначає, що вимагатиме ввести повний локдаун, коли щодня в Україні фіксуватимуть по 30 тисяч нових хворих.

Як відомо, експерти Київської школи економіки закликають владу негайно ввести повний локдаун в Україні. За їхніми прогнозами, жорсткий карантин дозволить скоротити кількість смертей від коронавіруса до кінця року до 17 тисяч людей. В іншому випадку, за їхніми словами, в Україні помруть 33 тисячі людей, а навіть якщо карантин вихідного дня виявиться ефективним, то кількість летальних випадків все одно наблизиться до 26 тисяч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 22 листопада в Україні зафіксували 12079 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 624 744 осіб, з них 10951 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Київській, Сумській, Дніпропетровській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?