МОЗ назвало фейком новини про масову відмову від вакцини AstraZeneca
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало фейком новини про масову відмову від вакцини AstraZeneca

МОЗ назвало фейком новини про масову відмову від вакцини AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Експерти Європейської медичної асоціації не підтвердили відомостей про те, що вакцина від розробника AstraZeneca провокує серйозні побічні ефекти. Нещодавно світом прокотилася інформація про нібито виклик тромбозу прямо безпосередньо через щеплення. У Міністерстві охорони здоров’я України звернули увагу на реакцію ЄМА та зауважили, новини про те, як європейські країни реально відмовляються від препарату - “черговий фейк”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства у Facebook.

“Так, 11 березня Італія ухвалила рішення заборонити використання серії доз вакцини як запобіжний захід після повідомлень “про деякі серйозні негативні наслідки”: у непідтвердженої кількості людей утворилися тромби. Однак італійський державний регулятор медицини наголосив, що наразі не встановлено зв'язку між передбачуваними побічними ефектами та введенням доз”, - підкреслили у МОЗ.

Також паузу у використанні вакцини AstraZeneca ініціювали Данія, Ісландія, Норвегія. Причиною стали нібито тромби, пов’язані безпосередньо зі щепленням.

“Дослідження здійснюють відповідні установи в інших країнах ЄС, а також Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), яке відповідає за оцінку та нагляд за лікарськими засобами у 27-ми країнах-членах ЄС… Також агентство EMA повідомило, що не знайшло доказів, які б підтверджували випадки порушень згортання крові саме після вакцинації, що було зафіксовано в Австрії”, - додали у МОЗ.

Австрійський Федеральний офіс безпеки в охороні здоров'я пізніше підкреслив, що йому не вдалося знайти зв’язок між щепленням та інцидентами, а особисто канцлер Себастьян Курц оголосив готовність вакцинуватися для позитивного прикладу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середини березня стало відомо, що у неділю, 14 березня, після використання згаданого препарату госпіталізували жінку-медика у Норвегії. За словами директора Агентства лікарських засобів країни Стейнара Мадсена, того ж дня пацієнтка померла, вона перебувала у відділу інтенсивної терапії.

Жінка була одним з трьох госпіталізованих медиків, але у кожному випадку, як констатував згаданий посадовець, йшлося “про рідкісну картину хвороби”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?