МОЗ назвало найефективніший спосіб захисту від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало найефективніший спосіб захисту від коронавіруса

МОЗ назвало найефективніший спосіб захисту від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Найефективніший спосіб захисту від коронавіруса і боротьби з поширенням інфекції - самоізоляція. МОЗ звернулося до українців і закликало на період карантину в Україні залишатися вдома. Відомство навіть запустило в соцмережі Facebook флешмоб #ЗалишаюсяВдома, передає ONLINE.UA.

МОЗ закликав українців уникати відвідування місць масового скупчення і по можливості залишатися вдома, щоб уберегтися від інфікування респіраторними захворюваннями і, зокрема, коронавірусом COVID-19. Самоізоляція - найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусной інфекції у всіх країнах, де вона була зафіксовано.

У відомстві нагадали, що прості правила можуть врятувати життя, а у випадку з коронавірусом, від якого поки немає вакцин і ліків, потрібно не забувати регулярно і ретельно мити руки з милом, тримати дистанцію з оточуючими людьми, а в разі поганого самопочуття обов'язково звертатися до сімейного лікаря.

"Стань прикладом для інших, поділися закликом #ЗалишаюсяВдома через рамку для фото в Facebook від МОЗ України", - закликали в відомстві підтримати флешмоб.

Щоб взяти участь в флешмобі потрібно завантажити рамку, натиснути на фото свого профілю, додати рамку, написати в пошуку "Залишаюся вдома" і встановити рамку. Багато українців вже підтримали акцію.

Важливо відзначити, що за станом на ранок 15 березня коронавірусом в усьому світі захворіли 156 400 осіб, з яких 5833 людей померли від інфекції. В Італії число пацієнтів з підтвердженим коронавірусом досягло вже 21157 людей, зафіксована 1441 смерть. В Україні на сьогоднішній день підтверджено три випадки зараження коронавірусом - два в Чернівецькій і один в Житомирській області. У зв'язку із загрозою поширення інфекції в країні в Україні введено загальнонаціональний карантин з 12 березня по 3 квітня, з 16 березня закривається кордон, а з 17 березня призупиняється авіасполучення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський прийняв невідкладне рішення через коронавірус. Президент ввів в дію рішення РНБО про екстрені дії для гарантії нацбезпеки країни в умовах епідемії коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?