МОЗ назвало неправдою новини про заборону продажу непродовольчих товарів у локдаун
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало неправдою новини про заборону продажу непродовольчих товарів у локдаун

МОЗ назвало неправдою новини про заборону продажу непродовольчих товарів у локдаун
Джерело:  online.ua

Нещодавно в Україні почали попереджати про заборону на продаж непродовольчих товарів у період січневого локдауну. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спростував наявність таких намірів в уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у вівторок, 5 січня.

За його словами, існує цільний перелік товарів, які можна буде придбати під час посиленого карантину.

"Я бачив цю інформацію, яка вчора з’явилася в мережі, вона не є достовірною... Чим дозволено буде торгувати в термін з 8 до 25 січня у 2021 році — це торгівля продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами,.. насінням та засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень", - оголосив Степанов.

Водночас міністр додав, під час засідання уряду 5 січня посадовці на найвищому рівні розглянуть питання про торгівлю побутовою хімією.

Нагадаємо, посилений карантин в Україні триватиме з 8 до 24 січня по всій Україні.

Станом на 5 січня загальний показник хворих на коронавірус від початку пандемії сягнув 1 083 585. За підсумками попередньої доби кількість збільшилася на 5 334, що говорить про збыльшення у порывнянны з позаминулою добою.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні офіційно продовжили до 28 лютого 2021 року, але з 8 січня в країні починається жорсткий локдаун — він триватиме 16 днів, до 24 числа. Під час січневого локдауна, крім основних заборон, що стосуються роботи ресторанів, кафе і магазинів непродовольчих товарів, обмеження будуть діяти та щодо роботи супермаркетів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?