МОЗ назвало період, який стане піковим для епідемії коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ назвало період, який стане піковим для епідемії коронавірусу

МОЗ назвало період, який стане піковим для епідемії коронавірусу
Джерело:  Liga.net

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, пікові показники із захворюваності на коронавірус COVID-19 по Україні варто очікувати в середині січня. В.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін вважає, пік триватиме до середини лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LIGA.net.

За словами фахівця, локдаун неминучий, якщо орієнтуватися на статистичні дані.

"Розрахунки показують, що пікові періоди захворюваності припадуть на середину січня і триватимуть десь до середини лютого. За різними математичними моделями, міжнародними в тому числі, природній спад захворюваності на коронавірусну хворобу очікується не раніше лютого 2021 року", - наголосив Кузін.

Він стверджує, перед посиленням карантину необхідно пам'ятати про здатності системи охорони здоров'я, рішення треба ухвалити до колапсу.

"Проговорювали багато сценаріїв. Моделювали, що найдоцільніше його вводити перед новорічними святами і завершувати в середині січня. Тоді він буде найефективнішим. Дані міжнародних досліджень кажуть, що потрібен щонайменше тритижневий карантин. Тоді можемо розраховувати – за умов його дотримання – щонайменше на мінус 80% випадків захворювання щоденно. Якщо кажемо про двотижневий карантин і коротший, то його ефективність – мінус 20-40% випадків захворювання щоденно", - пояснив посадовець.

Нагадаємо, наразі українська влада обрала сценарій локдауну на початку січня. Точні його терміни поки що узгоджуються.

Як повідомляв ONLINE.UA, якщо в Україні негайно не ввести повний локдаун, то ситуація з захворюваністю на коронавірус вже в січні буде критичною. Про це українську владу попередили експерти Київської школи економіки, які вважають вкрай важливим негайно ввести жорсткий карантин в Україні, бо це єдиний сценарій, який дозволить зменшити навантаження на лікарні та взяти поширення коронавірусу під контроль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?