МОЗ офіційно оголосило про вакцинацію з 24 лютого
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ офіційно оголосило про вакцинацію з 24 лютого

МОЗ офіційно оголосило про вакцинацію з 24 лютого
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я нарешті отримало першу партію антикоронавірусної вакцини у вівторок, 23 лютого. Цьому тривали тижні обіцянок від представників відомства, зокрема й міністра Максима Степанов. Згідно з попередніми анонсами, масова вакцинація мала б початися у середині місяця, але станом на 15 лютого українська сторона навіть не отримала необхідних препаратів. Нове оголошення влади вказує на початок кампанії з масової імунізації вже у середу, 24 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, можливість оперативно розпочати вакцинацію зумовило прибуття до України партії вакцини CoviShield (від компанії AstraZeneca та Оксфордського університету) обсягом у 500 тисяч доз.
Вже зранку 24 лютого 11 спеціальних автомобілів розвозитимуть вакцину поміж областей. Особливості розташування регіонів зумовлюють десь раннє, а десь пізнє отримання медикаментів для щеплення.

“Деякі області отримають вакцину першими, деякі пізно ввечері, деякі наступного дня. Перші області, які отримають вакцину — це Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир та Вінниця”, - наголосив Ляшко.

Регіони, які першими отримають препарати, зможуть того ж дня розпочати імунізації осіб з первинних груп ризику. Перший етап — це проведення вакцинації силами мобільних бригад, які робитимуть щеплення медикам, наближеним до боротьби проти коронавірусу COVID-19.

Пізніше МОЗ організує повноцінні пункти вакцинації. Щеплення тим часом будуть виключно добровільними. Здатність мобільної бригади оцінюється як близько 100 щеплень на день.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, на території України прибув вантаж із першою партією антикоронавірусної вакцини, розробником якої виступили компанія AstraZeneca та Оксфордський університет. Станом на ранок у вівторок, 23 лютого, почалося відвантаження першої партії препарату.

Особисто голова відомства Максим Степанов у неділю, 21 лютого, контролював початок поставки 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Він для цього відвідав місто Пуне, де знаходиться завод-виробник препарату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?