МОЗ окреслило амбітні плани з вакцинації у 2021 році
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ окреслило амбітні плани з вакцинації у 2021 році

МОЗ окреслило амбітні плани з вакцинації у 2021 році
Джерело:  online.ua

Вакцинація в Україні почалася лише напередодні 24 лютого, оскільки сталася затримка з поставками першого препарату, необхідного для масової кампанії. У Міністерстві охорони здоров’я попри очевидно затягнутий старт процесу налаштовані оптимістично на темпи проведення щеплення упродовж 2021 року. Посадовці передбачають, що до кінця року вакцину зможуть отримати приблизно до 80% усього населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію брифінгу заступника міністра Віктора Ляшка у середу, 3 березня.

Головний санітарний лікар держави провів виступ разом з головою місцевого представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я Ярно Хабіхтом і президентом Євроради Шарлем Мішелем.

“Ми можемо сказати, що така підтримка, яку ми на сьогодні маємо, надихає та до кінця року ми, як мінімум 80% нашого населення охопимо щепленнями”, - вважає Ляшко.

головний представник ВООЗ в Україні зауважив, що організація продовжує співпрацювати разом з місцевою владою для подолання пандемії. Зокрема, співпраця торкається питання постачання вакцини та організації масової імунізації.

“Команда ВООЗ разом спільно співпрацюємо з нашими друзями та солідарність у цій співпраці є ключовим елементом успіху у цій співпраці”, - резюмував Хабіхт.

Нагадаємо, в Україну перша партія вакцини надійшла 23 лютого. Це - препарат, розроблений компанією AstraZeneca разом з Оксфордським університетом, який виготовило індійське підприємство під маркою Covishield. Для особистого контролю за поставками до Індії заздалегідь спрямував міністр Максим Степанов, він повернувся невдовзі після прибуття партії у 500 тисяч доз.

Передбачалося, що вакцину розподілятимуть на першому етапі серед представників медичної галузі, однак пізніше коло потенційних отримувачів розширили. МОЗ пояснило таке рішення пакуванням препарату по 10 доз, які необхідно використати впродовж 6 годин після розпакування. Медиків у колективах не завжди кратне 10-ти число, тож “зайві” дози використають для інших людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський на початку лютого стверджував, що вважає неправильним вакцинуватися під час першого етапу масової імунізації, оскільки перша партія вакцини належатиме медикам. Утім, на початку березня він успішно приєднався до лав вакцинованих осіб — цьому передувало внесення змін у порядок кампанії з масової імунізації. Сам державний лідер після щеплення назвав причину, з якої вирішив отримати вакцину навіть попри перенесений COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?