МОЗ озвучило летальність від коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ озвучило летальність від коронавірусу в Україні

МОЗ озвучило летальність від коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я зареєстрували показники смертності від коронавірусу COVID-19 в Україні у 2%. Водночас загальна частка пацієнтів, які одужали, станом на початок лютого становить близько 80,3% від усіх встановлених діагнозів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря Віктора Ляшка під час міжнародної онлайн-конференції, що організувало посольство Суверенного Мальтійського Ордену в Україні.

За словами посадовця, лабораторії підтвердили вже понад 1,2 мільйона випадків COVID-19.

“Загалом в Україні за період епідемії підтверджено лабораторно 1 млн 221 тис. випадків коронавірусної хвороби. Наразі маємо видужалих 1 млн 23 тис. випадків, тобто 80,3% від усіх виявлених випадків. Але є і негативна сумна тенденція, це 22 тис. 760 випадків летальних унаслідок коронавірусної хвороби”, - пояснив Ляшко.

Показники смертності можуть серйозно відрізнятися поміж регіонами.

“Водночас найвищу летальність реєструють у Кіровоградській області - 3,3%. Але в Кіровоградській області найменша кількість хворих, тому і концентрація летальності в цій області найбільша. Найнижчу летальність фіксують у Рівненській і Черкаській областях”, - додав заступник міністра охорони здоров’я.

Ляшко також звернув увагу на меншу кількість людей, які перетнули лінію розмежування на Донбасі. За підсумками 2020 року цей показник сягнув лише 3 мільйонів осіб.

“Це значно менше, ніж було, наприклад, у 2019 році. Тоді у нас 16,4 млн осіб перетнули кордони нашої держави”, - зауважив посадовець.

Нагадаємо, епідемія почалася в Україні номінально на початку березня 2020 року. Трохи після виявлення перших випадків коронавірусу ввели перший локдаун, а кордони закрили.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 лютого очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль звернувся до громадян з важливим попередженням — він повідомив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня, однак, найімовірніше, це не кінцевий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?