МОЗ планує суворі зміни для червоної зони карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ планує суворі зміни для червоної зони карантину

МОЗ планує суворі зміни для червоної зони карантину
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я попередило про зміну обмежень, які передбачає "червона зона" карантину в Україні. Новий порядок торкається роботи магазинів, дитячих садків та шкіл. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, експерти розробили нові ідеї щодо зон з найбільш суворими обмеженням, базується ініціатива на вивчення ситуації в регіонах Європи.

Наприклад, МОЗ запропонує українському уряду:

  • дозволити працювати магазинам виключно з 7-ї до 8-ї вечора (при щільності відвідувачів не більше одного на 20 квадратів);

  • дозволити працювати дитсадочкам і школам з 1 до 4 класи, а от з 5-го необхідно тимчасово ввести дистанційне навчання;

  • ввести новий показник щодо кількості позитивних тестів на COVID-19.

Останній фактор стане підставою для введення повного переліку обмежень та фактично заборону на введення лише обраних заходів. Це можливо, якщо в регіоні кількість інфікованих перевищить 320 на 100 тисяч населення, а показник позитивних тестів перевищить 20% від протестованих.

Нагадаємо, станом на ранок 5 листопада за попередню добу в Україні встановили 9 850 випадків COVID-19. Загальна кількість інфікованих від початку пандемії становить у державі вже 430 467.

Наразі триває обговорення посилення карантинного режиму для приборкання так званої другої хвилі епідемії. Окремі європейські країни вже зважилися на введення жорстких заходів, серед яких навіть комендантська година.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я передбачають вже незабаром запропонувати посилення карантину по Україні. Зокрема, новий план передбачає заборону на проведення масових заходів, роботу спортивних комплексів і басейнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?