МОЗ повідомило обнадійливі новини щодо коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ повідомило обнадійливі новини щодо коронавірусу в Україні

МОЗ повідомило обнадійливі новини щодо коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні розвивається повільніше, ніж в Італії або Іспанії, які сьогодні лідирують у Європі за кількістю хворих і померлих від COVID-19. Обнадійливу оцінку щодо захворюваністі на коронавірус в Україні дав головний сантіраний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 5 квітня, повідомляє ONLINE.UA.

"Якщо ми подивимося статистику, за скільки країни проходять шлях від 100 до 1200 осіб, Італія пройшла цей шлях за 6 днів, Іспанія - 7 днів, США - за 8 днів, Україна - понад 9 днів", - навів статистику захворюваності Ляшко.

Він уточнив, що з 32 летальних випадків від коронавіруса в Україні чотири зафіксовані за останню добу. Всього в Україні коронавірус виявили у 1251 людей. Приріст підтверджених випадків захворювання на сьогодні у порівнянні з минулою добою становить 156 пацієнтів, серед яких 12 дітей, або 14%.

"За минулу добу було госпіталізовано 55 осіб. Жоден з них не перебуває у важкому стані і не підключений до апаратів штучної вентиляції легенів. Найбільша кількість випадків зареєстровано в Києві (30 випадків), у Тернопільській області (25 випадків) і в Кіровоградській області ( 18). Всього в Україні госпіталізовано 624 хворих COVID-19, з них 30 дітей. На штучної вентиляції легенів перебуває 18 осіб", - уточнив Ляшко.

Нагадаємо, ліків від коронавіруса не існує. Єдиним ефективним способом захисту від інфекції є самоізоляція. Влада країни закликає громадян по можливості не виходити з дому і часто мити руки з милом. Ці прості речі можуть зберегти здоров'я і врятувати життя багатьох людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже 14-15 квітня в Україні може настати пік захворюваності на коронавірус, якщо українці не будуть дотримуватися жорсткого карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?