МОЗ прогнозує пік захворюваності та переповнені лікарні: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ прогнозує пік захворюваності та переповнені лікарні: що відбувається

МОЗ прогнозує пік захворюваності та переповнені лікарні: що відбувається
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я та Національна служба здоров’я України розробили три ймовірні сценарії щодо розвитку ситуації з коронавірусом найближчим часом.

Джерело: Фокус

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, вже у листопаді очікується стрімке збільшення кількості хворих на коронавірус. Попри безліч різноманітних прогнозів ситуацію все ж таки важко обчислити у довгостроковій перспективі.

“Всі прогнози показують стрімке зростання захворюваності в листопаді і переповнену систему охорони здоров'я. ВООЗ спільно з Національною службою здоров'я України розробила три можливих сценарії розвитку подій: оптимістичний, песимістичний і помірний, по якому ми зараз якраз рухаємося, але ситуація може швидко змінюватися”, - наголосив лікар.

Він уточнив, що наразі у кожній області розгорнуто додатково ще декілька резервних лікарень для приймання пацієнтів з коронавірусом. Станом на понеділок, 4 жовтня, в Україні підготовлено 40 тисяч ліжок, але в разі серйозного загострення буде розгорнуто до 70 тисяч, а разом з резервом - до 90 тисяч.

“Але ми повинні розуміти, що за навантаження в 70 тис. система охорони здоров'я вже не може адекватно надавати ургентну медичну допомогу, тобто можуть виникнути проблеми з плановими операціями, з лікуванням інфарктів, інсультів, інших хвороб. Тому МОЗ сьогодні закликає всіх вакцинуватися, щоб не допустити цього”, - резюмував Кузін.

Коронавірус в Україні

Станом на початок жовтня ситуація із захворюваністю в Україні загострюється. У Національній академії наук виступили з негативним прогнозом — статистика щодо хворих буде стійко погіршуватися наступними тижнями.

Вже 24 вересня було оголошено про переведення всієї України у “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.
Така епідемічна ситуація пов’язана перш за все з кількістю свят наприкінці літа, теплими днями без жодних опадів, а також низкою інших факторів, що провокувала велику щільність контактів поміж людьми.

Найнебезпечнішим штамом інфекції залишається “Дельта”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?