МОЗ рекомендує школам розпочати осінні канікули швидше
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ рекомендує школам розпочати осінні канікули швидше

МОЗ рекомендує школам розпочати осінні канікули швидше
Джерело:  online.ua

МОЗ вирішило розпочати заплановані осінні канікули в школах на тиждень раніше, повідомив очільник відомства Віктор Ляшко. Мета такого заходу – дещо знизити епідемічні показники COVID-19, рекомендований лист з відповідним проханням запропонувала розіслати Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Канікули мають розпочати не 25-го жовтня, а 18.

Джерело: пресцентр МОЗ

"Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати…", - пояснив Ляшко.

У міністерстві переконані, що перенесення посприяє деякому зменшенню епідемічної активності у відсотковому відношенні. Поки що МОЗ не береться прогнозувати і не називає остаточної дати закінчення канікул.

Зважаючи на те, що у навчальному процесі важко обійтися без контактів не тільки серед дітей, де показники захворюваності значно менші, але й серед дорослого населення, швидший вихід на канікули на якийсь час стабілізує ситуацію і не дозволить епідемії COVID-19 поширюватися у пришвидшених темпах.

"Зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум на 15% зниження захворюваності уже через 5 днів після ухвалення цього рішення", - додав міністр.

Зазначамо, в ряді областей України вже прийнято рішення про перенесення початку осінніх канікул у школах з метою попередження подальшого зростання поширення COVID-19.

Йдеться про Херсонську, Харківську, Івано-Франківську, Черкаську, Сумську, Миколаївську, Вінницьку, Кіровоградську, Донецьку і Хмельницьку області.

Як працюватимуть школи в "червоній" зоні карантину

Для роботи навчальних закладів у "помаранчевій" карантинній зоні необхідно 80% і більше вакцинованих педагогів, але з переходом у "червону", цей показник має бути максимальним.

За словами міністра Ляшка, заклади в регіонах, де поширення епідемії відбувається особливо пришвидшеними темпами, а показники смертності залишаються порівняно найвищими, працюватимуть лише за умови 100% вакцинації колективу навчального закладу.

Освітяни рекомендують на час канікул організувати спільне дозвілля з дитиною і провести час максимально продуктивно.

Читайте також:

  • МОЗ розширить перелік професій з обов’язковою COVID-вакцинацією: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • Кількість «помаранчевих» областей в Україні зросла до 16 — МОЗ: що наразі відомо

  • Влада Ісландії призупинила щеплення вакциною Moderna проти коронавірусу. Головна причина — невелике підвищення ризику серцевого запалення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?