МОЗ розкрив реальну ситуацію з коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розкрив реальну ситуацію з коронавірусом в Україні

МОЗ розкрив реальну ситуацію з коронавірусом в Україні
Джерело:  online.ua

Поширення коронавіруса в Україні стрімко прискорюється, в зв'язку з чим влада вже задумалась про введення повного локдауна в країні, щоб зупинити захворюваність серед українців. 30 листопада, після закінчення в Україні карантину вихідного дня, МОЗ оцінив реальну ситуацію з коронавірусом в країні, відзначивши, що показник захворюваності на даний момент перевищено в 12 разів і становить становить 490,8 на 100 тисяч населення при нормі в 40. У відомстві уточнили , скільки українців було госпіталізовано з COVID-19 на минулому тижні, скільки школярів і вчителів захворіли коронавірусом, а також пояснили, як виглядає ситуація із заповнюваністю ліжок хворими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОЗ.

Як свідчать дані таблиці з індикаторними показниками поширення коронавіруса по областям України, найгірша ситуація із захворюваністю спостерігається в Сумській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях і в Києві. Найменше хворих на даний момент в Кіровоградській області.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу 30 листопада також оцінив ситуацію з госпіталізацією хворих COVID-19. За останній тиждень, за його словами, госпіталізовано було 11,6 тисяч українців з коронавірусом, що на 1 тисячу більше, ніж тиждень тому . У той же час, як запевнив Степанов, в середньому по Україні заповненість ліжок для пацієнтів з COVID-19 досягає 48,9%. Найбільш завантажені лікарні в Полтавській, Миколаївській і Запорізькій областях. У Києві завантажено 55,8% ліжок для пацієнтів з коронавірусною хворобою. Найменш заповнені лікарні в Херсонській і Луганській областях.

У свою чергу головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив українцям, що з початку навчального року в Україні зареєстровано понад 36 тисяч випадків зараження коронавірусом серед вчителів і школярів. У зв'язку з цим на самоізоляцію відправлено 4741 клас, а повністю закриті на карантин більше 59О шкіл, учнів яких перевели на дистанційне навчання. На самоізоляції через контакти з інфікованими знаходяться понад 120 тисяч учнів та майже 8 тисяч викладачів.

Важливо відзначити, що українська влада вже активно готується до погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус в країні. Поки стримувати поширення COVID-19 намагалися за рахунок карантину вихідного дня, який діяв до 30 листопада, але вже обговорюється сценарій повного локдауна, в період якого буде діяти тотальний карантин, як навесні. Глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький вважає, що повний локдаун в Україні потрібно вводити як мінімум на три тижні, так як інкубаційний період у коронавіруса становить від 14 до 21 дня. Він також не бачить сенсу вводити тотальний карантин, в період якого буде працювати громадський транспорт. Представник ВРУ переконаний, що локдаун в Україні повинен бути із зупинкою транспорту і закриттям шкіл, інакше результату не буде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 30 листопада в Україні зафіксували 9946 нових випадків зараження коронавірусом, цей показник значно нижче, ніж в попередні дні. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 732 625 осіб, з них 12327 пацієнтів померли через ускладнення, спровоковані коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Запорізькій, Одеській, Київській, Дніпропетровській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?