МОЗ спрогнозував, коли насправді закінчиться карантин в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ спрогнозував, коли насправді закінчиться карантин в Україні

МОЗ спрогнозував, коли насправді закінчиться карантин в Україні
Джерело:  online.ua

Карантин в Україні уряд продовжив поки до 31 грудня поточного року, але вже зараз стає зрозуміло, що обмеження не знімуть перед новорічними святами. Друга хвиля коронавіруса в нашій країні, яка, як прогнозують в Міністерстві охорони здоров'я, буде важкою і триватиме як мінімум до квітня 2021 року. А це говорить про те, що введений карантин вихідного дня і введення по всій країні єдиних жорстких обмежень не скасують, як обіцяє влада, через два тижні. З таким попередженням до українців звернувся міністр охорони здоров'я Максим Степанов. На щоденному брифінгу 12 листопада він закликав громадян країни змиритися з заборонами і дотримуватися правил, щоб подолати пандемію з найменшими втратами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"Результат, який ми очікуємо - припинення зростання кількості хворих ураганними темпами, коли щодня збільшується кількість на тисячі хворих на добу, і як наслідок збільшується кількість людей, яких госпіталізують, кількість важких випадків перебігу хвороби. Чому ми підсилюємо карантинні заходи? Для нас важливо не допустити колапсу медичної системи. Якщо він відбудеться, то у нас буде 100% заповнені ліжок, і в такому випадку людям, яким потрібно медична допомога в умовах лікарні, вона не буде надана ", - пояснив Степанов причини посилення карантину в Україні.

Міністр підкреслив, що з точки зору епідеміології, найкращим варіантом для запобігання поширенню хвороби було б введення тритижневого локдауна. Але ввести повний локдаун, за словами Степанова, українська влада не може, так як це призведе до незворотних економічних наслідків.

"У нас COVID-19 розвивається ураганними темпами - і я зараз не перебільшую, я говорю так, як воно є. У нас заповнюються ліжка просто в геометричній прогресії ... Для нас, лікарів, я думаю, кращий спосіб - це застосування повного локдауна на три тижні ... Але, керуючись, спираючись, зокрема на ті розрахунки, які були від Міністерства економіки, Міністерства фінансів, про те, що говорив прем'єр-міністр України - ми не в змозі витримати повний локдаун ", - зазначив Степанов.

Тому чиновник закликав українців дотримуватися нових карантинних правил від початку до кінця, щоб уникнути нойгіршого сценарію розвитку пандемії. Він визнав, що найближчі місяці будуть нелегкими для громадян України.

"Дуже важливо цього дотримуватися від початку і до кінця. Шановні українці, будь ласка, виконуйте всі ці правила. Давайте пройдемо - важко, я не обіцяю, що буде легко: буде дуже важко - весь цей період з сьогоднішнього дня і, я думаю, що до квітня, напевно. Але ми точно можемо його пройти і точно можемо це зробити ", - підсумував Степанов.

Як відомо, раніше глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що зупинити зростання числа хворих COVID-19 в Україні можна тільки єдиним способом. Цей спосіб - повний локдаун. Він вважає, що якщо в Україні все заборонити, як це було навесні, то вдасться зупинити стрімкий приріст хворих COVID-19. Але українська влада сьогодні не може собі це дозволити, тому йтиме шляхом посилення карантинних обмежень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 12 листопада в Україні зафіксували 11057 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 50865 осіб, з них 9145 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?