МОЗ уклало перший контракт на постачання вакцини проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ уклало перший контракт на постачання вакцини проти коронавірусу

МОЗ уклало перший контракт на постачання вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я уклало перший контракт на постачання в Україну вакцини проти коронавірусу. Йдеться про отримання у "максимально короткі терміни" препарату компанії Sinovac Biotech. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, переговори тривали з вересня 2020 року.

"Головне, що ми провели дуже активну багатомісячну переговорну роботу й отримали конкретний результат. У короткий термін почнемо масштабну державну програму вакцинації. Нам украй потрібно захистити найбільш "ризиковані" соціальні групи, і держава точно виконає це завдання", - наголосив Володимир Зеленський.

Sinovac Biotech станом на 2020 рік стала найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Напередодні контракт на 50 мільйонів доз ухвалила з нею турецька влада.

Передбачається, що перша партія з 700 тисяч доз надійде до України у перші 30 діб з моменту офіційної реєстрації в КНР. Третя фаза клінічних досліджень препарату завершується 7 січня, а вже незабаром її використання затвердять. Прекваліфікація на рівні Всесвітньої організації охорони здоров'я планується на лютий.

"Договір щодо постачання на територію нашої держави підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ "Лекхім", яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини в Україні. Йдеться про закупівлю 1 800 000 доз за ціною 504 грн за дозу", - пояснили в ОП.

Адміністрація зауважила, окрім реєстрації в Китаї гідними можуть також бути висновки профільних органів Сполучених Штатів, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада заклала з державного бюджету на імунізацію упродовж 2021 року 2,6 мільярда гривень. Народна депутатка Леся Забуранна заявила водночас із тим про отримання у майбутньому безкоштовної партії вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?