МОЗ України дозволило вакцинувати дорослих від кору безкоштовно
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

МОЗ України дозволило вакцинувати дорослих від кору безкоштовно

МОЗ України дозволило вакцинувати дорослих від кору безкоштовно
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністерство охорони здоров’я України видало наказ про вакцинацію дорослих громадян від кору коштами держбюджету. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», дозвіл стосується не всіх громадян, а лише тих з них, хто входить у наступні категорії:

  • мали контакт з хворими на кір;

  • не мають імунітету на цю хворобу за результатами тестів;

  • не мають підтверджених даних про щеплення в медичній карті.

У Міністерстві зазначають, що для формування імунітету проти кору дорослій людині достатньо зробити одне щеплення.

Також дозволено вакцинувати від кору дітей віком від 6 місяців (раніше – від 9 місяців) за наявності ризику епідемії чи можливим ризиком інфікування в разі контакту дитини з носієм інфекції.

Зробити щеплення можна в тому медичному закладі, де пацієнт підписав декларацію із сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. Крім цього, з червня громадян вакцинуватимуть безкоштовно також у приватних медзакладах і лікарі-ФОП, які підписали договір із Національною службою здоров'я України.

Як наголошується в МОЗ, станом на сьогодні всі області України повністю забезпечені вакцинами, закупленими державним коштом.

Станом на початок травня в Україні від початку 2019 року на кір захворіли понад 45 тисяч громадян, з них 24 тисячі є діти.

Нагадаємо, що днями стало відомо, скільки українців померло від грипу цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?